Home > Berita > 6 tips,sebab kenapa nuffnang tak bagi earning

6 tips,sebab kenapa nuffnang tak bagi earning

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP --> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

dah 3 hari aku tak update blog,nie semua disebabkan kerja2 yang teramat bz bin sibuk,heheh..lah besa lah kan..manusia nie manalah yg tak bz,mungkin ada juga org mengata yg kalo ia pun bz takkan nak update blog pun x reti…hehehe…am..aku bukan nya x reti tapi aku penat sehinggakan otak pun berserabut mcam lalang di ladang kat kg aku tu..huahuahua….balik daripada keja jer,tinggal sempat mandi,makan lepas tu…call awek tanya khbar…dan lepas tu plak mata dah nak tutop nak on-up pc pun dah xlarat….huh..penat giler….

tapi pa-pe pun harinie aku akan share kan korang 6 tips penting bagi para bloger yg baru(spt saya)ataupun yg dah lama sebagai seorang bloger tapi earning nuffnang mc belum memuaskan ataupun sukar untuk mendapat earning dari nuffnang,

sebenarnya maksud daripada tajuk yg telah sy petik adalah BUFFERED EARNING,dan korang tahu tak apa itu buffered earning?sebelum nie aku pun tak tahu tapi setelah member baru aku nie jelaskan baru lah I faham dan cara untuk mendapat kan buffered earning dari nuffnang dengan beberapa tips,tapi aku akan kongsikan 6 tips sahaja sebagai asas..aku pun tengah follow lah nie tips nie…..hehehe,,tak pe sama2 kita kongsikan..tak lah rugi…er berleter banyak..tau korang nie pemalas suma tuk read,hanya nak baca yg penting jer..kan…hehehe…betul lah tu..

ok..apa kah BUFFERED EARNING?
-sebenarnya buffered earning nie kita akan di bayar untuk jumlah pelawat dan bukannya hanya bergantungkan pada klik to pay jer..soo..lepas nie kita kena banyakkan traffik dahulu kat blog kita baru tak bergantung pada pay per klik nanti….hehehe…

1.tak pernah jawab survey dari nuffnang
-sudah tidak mustahil lagi bagi para bloger-bloger sekarang yg langsung tidak memperdulikan survey2 yg nuffnang telah sediakan,dan kalo ada di antara kita yg tahu pun mungkin sekadar menjawab dengan membuta isi jer..nie disebabkan mungkin kurang faham apakah itu survey ataupun tidak tahu langsung fungsi benda nie…memang kau pun tak tahu sebelum nie…hehehe..
so..cara menjawab survey nuffnang nie bukan lah susah sangat tapi kena lah jawab dengan iklas dan berisi(cara menjawab nanti aku akan post di next entry,pada pelawat jangan lupa ke sini balik yer)

2.kurangnya traffik dan juga page views
-traffik nie teramat lah penting bagi mendapatkan buffered  earning dari nuffnang sy rasa korang pun tahu,so pada yg mc kurang traffik apakata tinggkatkan traffik dulu,traffik sesak bererti page views pun pasti meningkat,am…kalo mcm blog aku nie traffik harian paling banyak pun 50 visitor,maklum lah new bloger,baru 2 bulan,tapi korang jangan pandang rendah tau,earning nuffnang aku dah mencecah rm3.oo,wow…aku ada rahsia tersendiri….pasti bukan dari traffik,followers,dll.idea otak aku sendiri….hahaha..nak tahu PM sy kat email….jangan terang2..
ok,berbalik pada traffik,kalo korang nak kan traffik 200-300 sehari itu bukannya susah cuma kita kena lah rajin blogwalking,blogwalking nie lah satu2nya jalan yg paling mujarab untuk tingkatkan traffik dalam satu masa yg singkat,aku terus teranglah yg aku nie memang jarang nak blogwalking,sebab xde masa,asyik nak refair template jer….hehehe…tak pe nanti aku akan blogwalking habis-hbsan bilah template blog aku nie siap sepenuhnya,tapi tapi tak blogwalking pun mc dapat traffik 50perday g….hehehe…syukur…

3.kurang keserasian blog pada iklan(iklan nuffnang)
-mungkin kalo yg nie kita memang tak dapat nak elakkan sebab iklan daripada nuffnang nie bermacam iklan,spt-hiburan,tourism,makanan,buku,family,telekom dan bnyk lagi,so..slalunya admin nuffnang akan memilih blog yg ada bersangkutan,kalo yg tak,bererti memang susah ataupun tidak mudah untuk mendapatkan bufferes earning.spt blog sy nie….mungkin susah gak nak dapat sebb entry yg bercampur-aduk….hehehe…asyik2 mengharafkan KPP

4.kedudukan widget yg berserabut,blog bertaburan
-iklan-iklan nuffnang yg korang letak berada di tempat yg tidak betul,iklan nuffnang terbahagi kepada tiga jenis iaitu-SS,LH,LR.setiap iklan mestilah berada di kedudukan yg telah nuffnang rancangkan(log in ke nuffnang>masuk ke pemasangan iklan-lihat sebelah kanan cnth pemasangan iklan pada blog)follow step2 tu kalo ada yg belum tahu di mana nak letak setiap jenis iklan nuffnang,dan bagi widget plak korang buang lah jika widget itu korang rasa tidak berapa penting dan mungkin menyebabkan loading blog jadi lambat.

5.membership exclusivity
-untuk mendapatkan buffered earning,syarat yg paling asas sekali adalah membership korang mestilah bersstatus glitterati,slalunya status ini akan hilang bila kita mengkhianat nuffnang spt memasang iklan saingan cnth GOOGLE ADSENSE,tapi nuffnang korang jangan takut sebab dia nie maha pemaaf,nanti korang akan dapa balik status tu bila dah taubat…hehehe….(taubat tak psg iklan lain dan tak mengkhianati)

6.jarang sangat untuk update blog
-untuk pengetauhan korang blog yg jarang terupdate nie bererti korang kurang minat berbloger dan so…pengiklan pun pasti akan kurang minat dan mulah menjauhkan diri dari blog korang,hehehe….lah kalo dah xder idea nak update korang cte jer pasal pa yg korang buat selama seharian dan malam tu leh lah postkan..hehehe….

ok…sampai sini je untuk tips nuffnang,jangan lupa ke sini lagi tau,ingat,cara jawab survey korang belum tahu lagi….hehehe…..

Artikel Yang Mungkin Anda Minati

One comment

  1. thanks for the info..memang blur sgt pasal BE nih..hahaha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *