Home > Berita > apa dah jadi!!sebuah fan page facebook menghina islam

apa dah jadi!!sebuah fan page facebook menghina islam

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP --> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

hi..apa khabar semua?..harap-harap sihat lah iye..hehe..sebenarnya saya betul2 nak minta maaf pada semua member2 kerana di bulan ini memang sibuk yang teramat.so faham2 lah.setiap manusia ini pasti mendapat masaalah.saya percaya kamu semua pun pernah lalui semua ini..untuk yang baru follow blog ini terima kasih bebanyak dan nanti aku akan terjah korang..
ok..untuk update hari ini aku nak sharekan pula satu konterversi yang sangat menyakit hati iaitu sebuah fan page di facebook menghina islam.berita ini saya dapati dari seorang member yang 1 kerja dgn saya di mana member ini temui ketika berbalas komen pada sebuah laman forum dan kemudian menceritakan pada saya.jadi dengan rasa ingin tahu adakah ini betul ke tidak sayapun terus masuk ke alam maya dan siasat..ternyata khabar dan fan page ini betul2 wujud!!
kalau ada sesiapa yang masih kurang yakin.lihat screenshot2 yang telah saya ambil ini dari fan page itu sendiri…
fuhhh…memang menyakitkan hati…biarpun yang non islam tetap menyakitkan.maksud saya orang yang bukan islam pun akan terasa sakit hati sebab mengikut pengalaman saya.setiap penganut agama tidak kira islam,kristia ataupun lain2 agama tiada yang menghina agama selain dari agama mereka.bukan seperti orang ini!..
owh..memang menyedihkan..hehe..sebenarnya saya kongsikan ini hanya sekadar untuk renungan aje dan tak lebih dari itu..maksud saya bukan kerana saya kongsikan ini untuk sesiapa sahaja yang terbaca dan terus buat tentangan owh tidak..itu jauh dari fikiran saya..sebaliknya kamu biarkan kerana itu bukan kerja kita tapi hanya dia(tuhan)yang
maha tahu semua ini..tapi kalau ada sesiapa yang mungkin tak puas hati..up to u lah..ni aku bagi link ke fan page tersebut…http://www.facebook.com/RudyYohanesHutagalung
#pesan saya untuk orang ini-semoga dia akan mendapat balasan yang setimpal dari apa yang telah dia lakukan.
#oppss..esok nak out station lagi..pada member2 semua minta maaf jika lawatan kamu tidak terbalas.
PADA YANG BARU FOLLOW BLOG INI SILA LETAK LINK BLOG PADA RUANGAN KOMEN…SEMOGA BERJUMPA LAGI…

Artikel Yang Mungkin Anda Minati

14 comments

  1. jom kita pakat2 report page ni kat administrator FB…

    p/s: tolong singgah ke link ni [Nikon Extra Ordinary Angles] & tekan 'LIKE' buleh tak? thanks in advance!

  2. ,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
    //__l_l_,\____\,__
    l_—\_l__l—[]lllllll[]
    _(o)_)__(o)_)–o-)_)___
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ” Antara kau dan aku
    Blog ini sebagai pengantara”
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Jom Terjah entry terbaru ??

    vespa naza

    bila ruang FB disalahgunakan… janganlah kita menjadi api dalam sekam membangkitkan kemarahan orang…

    kena saling hormat menghormati antara agama moga kita hidup aman damai… jangan mempertikaikan apa juga kefahaman tentang Islam..

  3. banyak kes begini sekarang. FB dijadikan sebagai tempat mengutuk dan menghina. Tapi saya yakin golongan sebegini hanyalah sedikit. Apa yang penting, kita janganlah menjadi seperti mereke. Tanamkan dalam jiwa sikap saling hormat menghormati fahaman masing-masing

  4. sangat menyedihkan..

  5. sekarang ni byk sgt fanpage macam ini..rasa nak fire kasik rentung jer

  6. org mcm ni yg selalu memperlekehkn agama kita patut ditembak je,..suke sngt cari pasal…..

  7. BIARKANLAH DIA.. DIA NAK BERSENANG2 DI DUNIA, NAK MEWAH DIDUNIA.. TAPI PASTINYA AKAN MERANA DI AKHIRAT KELAK.. TAK USAHLAH KITA BERTEKAK DENGAN DIA. DIA BUKAN ISLAM, TAK TAU APA2.. DAPAT TAHU SATU DUA AYAT, DIA PUTAR KELILING DUNIA.. INGAT, DUNIA HANYA TEMPAT TINGGAL SEMENTARA, AKHIRAT JUALAH TEMPAT KEKAL ABADI SELAMANYA…

  8. tq…for ur komen..nampaknya semua marah nie….sabar2 iye..biarkan dia…

  9. ish teruk betul ! org indon ke tu?

  10. ergh!! mmg sakit hati betol la!

  11. ,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
    //__l_l_,\____\,__
    l_—\_l__l—[]lllllll[]
    _(o)_)__(o)_)–o-)_)___
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ” Antara kau dan aku
    Blog ini sebagai pengantara”
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Jom Terjah entry terbaru ??

    jenis jenis kereta mpv

    eeeemmmm dah banyak sangat orang yang nak mengugat kestabilan beragama kat Malaysia ni…. diorang tak suka kut kat keamanan negara… saling hormat menghormati antara agama…

  12. SaLaM iNCHiK Jo…

    DuNia aKHiR ZaMaN… BiaSaLaH… MaCaM2 BeRLaKu….

  13. ,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
    //__l_l_,\____\,__
    l_—\_l__l—[]lllllll[]
    _(o)_)__(o)_)–o-)_)___
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ” Antara kau dan aku
    Blog ini sebagai pengantara”
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Jom Terjah entry terbaru ??

    jumlah claim insuran kereta kemalangan

    tak mau aku nak panjang-panjangkan perkara ni….. yang pasti ramai yang marahhh

  14. ISLAM ATAU BUKAN ISLAM.. HARAP2LAH KITA TIDAK BERPERANG. BAGI SAYA KALAU SUDAH TERTULIS “BACAAN UNTUK ORG2 KRISTIAN SAHAJA” JANGANLAH KITA PERGI BACA. BIBLE UNTUK ORG2 KRISTIAN SAHAJA. ISLAM UNTUK ORG2 ISLAM SAHAJA. JANGANLAH ORG ISLAM MENGISLAMKAN ORG BUKAN ISLAM DAN SEBALIKNYA. ORG ASLI MEMPUNYAI PEGANGGAN AGAMA MASING2 JANGANLAH PERGI TEBANG POKOK BALAK DAN AMBIL TANAH ORG ASLI DAN DIRIKAN MASJID.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *