Home > Berita > blogger menghapuskan blog untuk blogger yg masih belum beralih ke gmail sebelum 25 jun 2011!!betul ke?

blogger menghapuskan blog untuk blogger yg masih belum beralih ke gmail sebelum 25 jun 2011!!betul ke?

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP --> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

memang dalam bulan april lalu sudah banyak berita angin mengatakan yg bsesiapa yg mempunyai blog tapi menggunakan email dari layanan lain untuk login ke blogger spt yahoo,hotmail dan sbgnya selain dr gmail akan didelete serta merta selepas 25 jun ini.hehe..tkut ke?..relax..belum habis lagi..itu baru khbar angin..

INI PULA baru khbar bukan angin…..hehe..ternyata semua khbar angin itu bukan lah tidak betul tapi diorang membuat khbar tanpa analisis dgn lebih dlm sebelum menyebar khbar angin ini..kalau begini lah semua blogger di malaysia memang sah tidak sampi beberapa thn lagi blogger malaysia akan tenggelam sebb menyebar info yg tidak betul.sama spt bulan jan lalu di mana kebanyakan blogger menyebarkan info pasal penutupan FACEBOOK.tapi sampai skg facebook masih spt biasa lagi?hehe..(sbnrnya sy pun ada buat posts pasal facebook nie tapi bukan lah nak membetulkan,cuma minta pndpt pembaca aja.betul ke x)hehe..
jadi pada yg masih kurang pasti dan still confiuse dgn apa yg sy sampaikan ini.BOLEH baca di bawah ini..notis yg blogger sampaikan pada kita semua.dan disini lah kesilapan pemahaman dari mereka yg tersalah faham itu..so..sy nak korang pula baca dan fahami betul2 kalau kurang jelas copy/pasts aje di google transilte.kemudian terangkan pada sy apa pemahaman kamu pula
An important note about legacy accounts

Posted by Brett Wiltshire, Product Operations

(This message only applies to a tiny fraction of users who haven’t logged in to Blogger since 2007. If you’ve logged in to Blogger at least one time since 2007, you won’t be affected and can disregard this message.)

There was a time early on in Blogger’s life where we had our own, custom account system for handling login authentication. Starting in 2006 all new Blogger accounts were created using the official Google accounts system, and then in 2007 we started the process of moving all of our legacy users over to the Google accounts system. Now, four years later, we’re finally at the home stretch of the transition. For a number of technical and operational reasons, we’ve decided to finally end our support for migrating legacy accounts and blogs after June 25th, 2011. So if you have a Blogger account and haven’t logged in since 2007, you will lose access to the account and associated content permanently unless you update to the Google Account system before June 25th.

Updating to the new account system is easy and should take just a few minutes. We really do value all of the content that has been created on Blogger and we hope that as many people as possible will reclaim their blogs. If you’ve been avoiding this task for a while, we encourage you to head over to the Legacy migration page and update your account.

We’ll be sending a similar notice later this week via email to all of the email addresses associated with the legacy accounts we have in our database. In a few weeks we’ll also make another announcement here on Buzz, with more specific updates on the transition.

If you have any other questions about this process, please let us know by posting your issue in the Login section of our Help Forum.

jadi disitu sy rasa sudah cukup jelas admin blogger mengatakan sesiapa sahaja yg tidak pernah log in ke akaun masing2 sebelum dan selepas 2007 akan didelete akaun mereka serta merta dgn last notis nanti..itu dari segi pemahaman sy lah..dan notis ini juga hanya untuk blogger yg spt sy kata kan tadi sahaja jadi kalau diri itu tidak tergolong dalam itu semua abaikankan sahaja notis ini..bukan macam tu ke?hehe..
ok lah..malas lah nak terangkan lagi..entry ini pun kerana permintaan penjelasan daripada member juga so.terpaksa lah layan..hehe..member ini adlah  SiD NaD
#KITA TUNGGU LAH UPDATE DARI GOOGLE BUZZ SELEPAS INI!!…

Artikel Yang Mungkin Anda Minati

24 comments

  1. untuk keselamatan, beralihlah kepada gmail. Blogger.com adalah anak syarikat google. Google mempunyai hak untuk mewajibkan pengguna blogger.com menggunakan gmail. Terpulang kepada kita untuk bertindak.

  2. Cerita Aku-yea..mcm tu lah konon..hehe..

  3. Ronaldmohoni..ada betul juga tu..kot2 tetiba blogger buat update di mana tanpa notis diorang delete blog yg masih mggunakan email yahoo untuk login..hehe..lagi lah teruk…tp jo skg nie dah lama menggunakan gmail dan juga hayoo..so..kedua2 pun boleh sy gunakan untuk login ke dashboard..cuma tukar setting dekat gmail home aje…

  4. yeah.. aku x trgolong dlm dolongan ni.. ahah XD

  5. dulu ada satu akaun blogger.com guna yahoo tapi lupa la.xpela asalkan akaun ni tak kena remove sudah

  6. shezwan-ok lah kalo x tergolong…hehe..awie-betul tu..

  7. SaLam Jo…

    THaNKS!~ SiS TeRTaRiK NGaN JaWaPaN Jo YaNG BeRBuNYi, “.tp jo skg nie dah lama menggunakan gmail dan juga yahoo..so..kedua2 pun boleh sy gunakan untuk login ke dashboard..cuma tukar setting dekat gmail home aje…”… CaMNe Jo BuaT?

  8. nur dhiya' aida

    suda 🙂

  9. ,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
    //__l_l_,____,__
    l_—_l__l—[]lllllll[]
    _(o)_)__(o)_)–o-)_)___
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ” Antara kau dan aku
    Blog ini sebagai pengantara”
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Maaf lama tak ziarah kamu semua….
    Jom Terjah entry terbaru ??
    bila blog kena block timbul

    diy bumbung kereta karat

    ~~~~~@@@~~~~~~
    Selamat Hari Guru
    ~~~~~@@@~~~~~~
    Wahai guru yang dikasihi,
    Engkaulah pelita diri ini,
    Menerangi hati nurani,
    Moga dirimu dirahmati
    ~~~~~~~~~~~
    Ya Allah peliharalah guruku,
    Agar dipimpin terus hambaMu,
    Agar terhindar dari Neraka,
    Moga dibukakan pintu Syurga
    ~~~~~~~~~~~
    Tak terbalas jasamu
    Berkorban jiwa raga
    Mendidik anak bangsa
    Jadi insan berguna
    ~~~~~~~~~~~
    Keikhlasan di hati
    Hulur bakti dan budi
    Kau penyambung warisan
    Ilmu cahaya hati
    ~~~~~~~~~~~
    Ampunkanlah wahai guruku,
    Kesilapan anak-anakmu,
    Ku serahkan jiwa ragaku,
    Agar terdidik nafsu liarku
    ~~~~~~~~~~~
    Dengan izin Allahu Rabbi,
    Engkaulah guru yang sejati,
    Engkau bersabar mendidik kami,
    Moga dirimu diberkati
    ~~~~~~~~~~~

  10. ,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
    //__l_l_,____,__
    l_—_l__l—[]lllllll[]
    _(o)_)__(o)_)–o-)_)___
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ” Antara kau dan aku
    Blog ini sebagai pengantara”
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Maaf lama tak ziarah kamu semua….
    Jom Terjah entry terbaru ??
    bila blog kena block timbul

    diy bumbung kereta karat

    Boleh tak ajar kan aku camner nak alihkan dari yahoo ke gmail ni… blog aku masih guna yahoo… boleh ker blog asal email dia yahoo tukar g mail macam ner caranya yerr… harap tunjuk ajar…

  11. tq..semua sebb beri tindakbalas yg memberensangkan lagi semangat ni untuk membuat satu lagi entry jwbn daripada soalan kamu itu semua..kjap lagi nak terjah korang semua….

  12. tapi rasenye kalo x tukar ke gmail pun xpe..untuk keselamatan nanti sy sjor korang iye..hehe..

  13. naseb bek aku pakai gmail hehe..gmail kan lebih user friendly dan senang diurus heheh..setting dia senang je heheh

  14. Syuxer yer betul tu..hehe..

  15. prince dtg melawat ye..entry yang bagus…huhu..:)..
    nak datang selalu boley ??

  16. alaa..pe susah sgt pon kn nk pindah ke GMAIL? xphm ngn org yg bg alasan

  17. aha, ade jugak dengar…xpe, wat je backup. hehe, btw, thanks for coming n visit my blog ye =)

  18. blog sy masih guna yahoo…huhuh……

  19. lepak x tukar pun xpe..hehe..

  20. ok yek kalau tak tukar……huhuhu…kalau ikut notis yg dia bagi tuh mmg tak yah tukar….

  21. tak tukar pun okay je..tapi kalau sebagai backup tu buat la akaun google satu utk link kan dgn Youtube..dari susah2 nak buat blog Sekali Lagi kan

  22. apa pon lebih afdal guna gmail kat blogger. sebarang kemungkinan kita tatau. lebih terjamin kot 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *