Home > Berita > cara buat related posts selain linkwithin

cara buat related posts selain linkwithin

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP --> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

hi..apa khabar?..sihat ke?..harap begitu lah ye..tak sangka masa ini cepat sangat berlalu sehinggakan tidak terasa hari ini adalah hari jadi seorang anak buah saya yang ke 18..hehe..saya berharaf lepas ini dia akan mendapat panggilan ke university yang terpilih dan seterusnya mendapat pelajaran yang sempurna..sebenarnya kalau nak saya ceritakan semua pasal dia ni memang panjang dan mungkin tidak habis2 sampai ke hari esok jadi cukuplah saya ucapkan selamat hari lahir yang ke 18 buat dia..maaf sebab tak dapt balik kampung, pakcik  disini  teramatlah sibuk dan mungkin di tahun depan kalau umur masih panjang pakcik akan balik..hehe..
ok sekarang berbalik pula pada cerita ke tajuk entry harini dimana saya mengkongsikan sesiapa yang belum lagi tahu cara-cara buat related posts selain daripada linkwithin.saya tahu dengan cara related posts linkwthin sudah banyak yang tahu dan menggunakannya.sebelum ini saya pun sudah menggunakan cara ini tapi selepas bllogwalking
di serata dunia maya terjumpa pula cara advance related posts ini di mana ia sama seperti cara linkwithin tapi cara advance ini saya rasa lebih banyak kelebihan dan juga keunikan sebagai contoh kamu boleh lihat seperti yg di dalam blog ini..
so..amacam ada minat ke?..kalau ya..jom follow step cara-cara buat related posts selain dari linkwithin cara advance
1.Cari code ini
dah jumpa code .pada code itu dan ganti dengan code dibawah ini

   

   

   

   

   

   

   

4.selesai semua itu klik save dan tengok jadi tak
untuk menampilkan berapa banyak posts yg ingin dipaparkan,ubah jumlah 5 itu
    var maxresults=5;
untuk menukar teks title pula ubah "related posts" mengikut selera masing-masing
    var relatedpoststitle="Related Posts";
selamat mencuba.....
#update--saya sudah bertukar ke related posts tanpa gambar,nanti saya akan sharekan..tunggu dan lihat...

Artikel Yang Mungkin Anda Minati

6 comments

  1. tak jumpe le perkara kedua….huhu

  2. Idham-cth spt yg ada di dalam blog ini…

  3. Anuar-tq..nti p cek keahlian sy dsna…hehe..sabil baca smua artikel itu

  4. Code no 2 ada 2 jenis kalau yg pertma x jumpa try code yg no 2 itu..mustahil tiada…kalau masih x jumpa try pual pada hujung code itu yg berbntuk > .kalau jumpa code itu tambah kan balik code > pada hujung code yg kamu cari td..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *