Home > Berita > cara buat scroll dan background collour pada comment

cara buat scroll dan background collour pada comment

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP --> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

salam..semua..nampaknya kali sy hanya nak  kongsikan sedikit tips untuk blogger tidak kira yg baru(newbie) ataupun yg lama(otai)..supaya korang semua di wajibkan mengguna tips ini..bukan ape..sebab sepanjang sy berblogger jarang sy jumpa kalo kotak komen mereka ini discrollkan..dan semua komen2 yg ada pada setiap entry dibiar begitu sahaja sehinggakan sesebuah blog yg berkeluasan kecil pun boleh menjadi luas disebabkan komen2 member yg banyak memanjang ke bawah..
jadi disitu kita perlu mengscrollkan kotak komen ini supaya luas kawasan blog kita akan sentiasa kekal kecil..di samping itu loading blog juga tidak akan terganggu..so..jom..folo step2 tips tersebut..
first..masuk ke dashboard>design>edit HTML,dan tandakan kotak ksg pada expand template…
2.cari coder ini    .post-footer
3.dah jumpa masuk kan coder di bawah ini selepas coder tadi itu(kalo template korang mempunyai dua coder  .post-footer letakkan coder itu di   .post-footer yg pertama)

{

margin: 1.5em 0 0;

}

#comments {

height:280px;

overflow:auto;

border:8px ridge #33FF99;

background: #006699;

padding: 20px 20px 10px 20px;

margin: 10px 0px 0px 0px;

}

#comments .comment-author {

padding-top: 1.5em;

background :#009999;

border:1px dotted;

4.dah tu..save template..kalonak ubah ketinggian rujuk padah
height:280px; ubah nilai itu..dan collour background plak ubah ikut selera….nanti dah siap cnth spt yg ada d blog ini…selamat mencuba…

Artikel Yang Mungkin Anda Minati

6 comments

  1. NiCe TiP BGi NeWBie CaM SiS!~ HeHe!~ (^_____^)V

  2. -sis nad- tq to comment..:)..keep scrolling..

  3. try buat tapi tak emnjadi huhuu

  4. -wen-try teliti betul2….

  5. ,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
    //__l_l_,\____\,__
    l_—\_l__l—[]lllllll[]
    _(o)_)__(o)_)–o-)_)___
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    السلام عليكم ورحمة الله و بركاته
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Jom Terjah entry terbaru ??
    happy 2nd anniversery

    Maaf dah lama aku tak ziarah blog ko lahhh… Maaf lah yerrrr… terputus hubungan tapi dah jumpa balik lahhh…

    wooooo aku baru tau selalunya aku suruh adik aku mintak tolong dia buatkan.. kali ni mmg nak kena belajar lahhh kat kamu

  6. nape slalu suru adik..hehe…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *