Home > Berita > CARA DAN TIPS AWET MUDA SEMULA JADI

CARA DAN TIPS AWET MUDA SEMULA JADI

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP --> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

CARA DAN TIPS AWET MUDA SEMULA JADI-Penuaan merupakan proses semulajadi yang akan berlaku kepada setiap individu kerana faktor pertambahan usia. Namun terdapat beberapa TIPS mudah yang anda boleh amalkan setiap hari bagi melambatkan proses penuaan dan mengekalkan kemudaan wajah..
gadis cantik bogel
1. Ceriakan Diri dan Ketawalah
Sangat penting diri anda sentiasa gembira dan ceria. Ketawa dan bergembiralah seadanya kerana jika anda sentiasa tertekan dan tidak tenang, ia boleh menyebabkan anda kelihatan tua daripada umur. Jika masih tidak berhasil, pergilah bercuti dan manjakan diri di spa dan sebagainya.

2. Pastikan Berat Badan Sentiasa STABIL
Kulit mempunyai serat elastik yang menyokong kulit. Peningkatan atau kekurangan berat badan yang keterlaluan boleh merosakkan kulit sehingga menyebabkan anda kelihatan tua sebelum waktu. Ia disebabkan kulit telah hilang keanjalan semulajadinya. oleh kerana itulah, anda perlu memastikan berat badan sentiasa ideal.

3. Elakkan Terik Matahari
Sangat  penting melindungi kulit daripada pancaran terik matahari yang berbahaya dan merosakkan jika anda ingin memastikan kulit sentiasa muda. Lindungi kulit yang terdedah dengan krim yang mempunyai SPF sekurang-kurangnya 15.

4. Pastikan Terhidrat
Apabila badan kekurangan sel air, ia akan menyedut air dari sel walaupun sel-sel kulit. Air bertindak sebagai pelembab semulajadi kulit. Oleh kerana itulah anda perlu minum sekurang-kurangnya lapan hingga sepuluh gelas air setiap hari supaya tubuh terhidrat sepenuhnya.sumber asal dari-intan-fiber.blogspot.com

Artikel Yang Mungkin Anda Minati

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *