Home > Berita > cara download file dengan mudah pada 4shared.com

cara download file dengan mudah pada 4shared.com

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP --> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Ada banyak persoalan dan pertanyaan dari kebanyakan pembaca-pembaca blog ini terutama bila mereka mendownload lagu-lagu yang telah saya sediakan pada label lagu-lagu top.

website 4shared.com sebelum ini kalau setakat download lagu yang hanya bersaize 3 ke 5mb tidak menjadi masaalah sebab detikan saat masa menunggu sebelum link download terpapar hanya dalam lingkungan 5 ke 10 saat sahaja.

ntah sejak akhir-akhir ini website 4shared.com bila download lagu yang hanya bersaize 4mb pun mengambil masa yang lama sekali sehinggakan pernah sekali saya mencuba dan detikan masa yang 4shared.com bagi untuk 4mb mencapai 143 saat sebelum link download terpapar..so..masa menunggu seperti itu memang menyakitkan jiwa.hehehe

oleh itu saya pun mencari iktiar di laman sembang iaitu facebook dan bertanya kepada member yang sudah sekian lama otai download-download bermacam-macam jenis file dan berbagai website.beliau telah mengsharekan cara dimana bila kita mendownload suatu file melalui 4shared.com akan menjadi mudah dan cepat tanpa menunggu saat detikan

ok..tanpa banyak kata jom ketauhi cara tersebut

pertama masuk ke 4shared.com dan cari lah lagu apa-apa yang di hendak pendekkan cerita bila kita sudah berada di area download maksud saya bila masa saat itu berdetik sebelum link download terpapar.korang hanya kosongkan URL web addreas (web addreas tempat kita taip url alamat.yg ada di atas sekali browser.faham tak?kalau tak.tanya ye) dan kemudian kopy java scritp ini javascript:alert (c=1) letak di URL web addreas seterusnya tekan enter ataupun klik search

bila sudah tekan enter ataupun sdh klik search tunggu sekejap dan lihat saat detikan menunggu hilangtak!.hehe.hilang kan.so..bila dah hilang link download pun terus akan terpapar dan tinggal menunggu untuk didownload so..semoga membantu..kalau tersa ingin sharing just klik butang share dekat bawah tu yer

Artikel Yang Mungkin Anda Minati

4 comments

  1. terbaik bro.. tapi kau taw x mcmana nk upload file dalam entri blog kita? so that pembaca blog dapat download file tu.. ajar aq leh?

  2. x faham maksud bro nie??..cuba terang kan lagi camne tu?…

  3. Hey nice post^^. Feel free to learn Korean at our blog. Check out our latest post : Questions Structure

  4. maksud aq, macamana nak letak video dalam entri blog kita dan pembaca blog pun dapat download video tu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *