Home > Berita > cara melajukan laman facebook

cara melajukan laman facebook

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP --> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

hi..rasanya sudah seminggu lebih tak update blog ini disebabkan kerja-kerja yang begitu sibuk sekali sampai nak update blog pun memang payah sekali.so hari ini nampaknya saya berkesempatan untuk  mengupdate    blog saya  yang  tidak  seberapa  ini dengan tips yang sedikit mungkin boleh membantu buat korang semua(bagi yg belum tahu aje).

tapi sebelum itu ada baik rasanya kalau saya memohon maaf dari semua pembaca blog ini tidak kira  siapapun korang.sebab sejak 2 3 menjak ni kerap sangat saya tidak menupdate blog dan  juga  tidak  membalas   menziarahi  sesama blogger serta blogger yang sudi follow blog ini jangan bimbang sebab nanti saya akan terjah korang bila ada masa iye
ok.untuk pengetauhan korang semua.pernah tak bila buka laman facebook korang tu terasa loadingnya yang amat lambat sangat?..hehe..pasti selalukan!.terutamanya bagi korang yang menggunakan perkhidmatan broadband.tapi untuk mereka yang menggunakan layanan internet berkelajuan power rasanya tiada masaalah sebab dah terbukti laju
oleh itu saya sarankan korang untuk follow step-step di bawah ini bagi melajukan laman facebook korang sehingga 10x ganda kelajuan loadingnya!!..percaya tak?..hehe..mungkin keraguan dalam hati sedang bermain-mainkan.ok.. kalau ya pun korang cubalah dulu.belum cuba mana tahu
pertama masuk ke my komputer buka  LOCAL DISK C>WINDOWS>SYSTEM32>DRIVERS>ETC
sekarang korang berada di ruangan ETC.disitu buka file HOSTS buka pilih notpad untuk buka file tersebut kemudian copy teks di bawah ini dan paste di dalam file HOSTS itu tadi
203.106.85.66 www.facebook.com
203.106.85.66 facebook.com
sesudah paste korang SAVE dan siap.kalau nak test restart browser dan buka laman facebook.tengok laju tak?..hehe..
kalau ada sesiapa yang tak puas hati boleh letak komen.semoga membantu pada yang belum tahu sahaja..

Artikel Yang Mungkin Anda Minati

12 comments

  1. Cik Muda Nurul:)

    terbaik la ni! 😀

  2. Cik Muda Nurul:)

    kat note pad tu..nak paste kat mana?

  3. tq…paste di bawah sekali selepas teks2 yang ada di dalam HOST itu

  4. wah…tenkiu33 🙂

  5. dah paste tapi tak boleh save..tak dibenarkan katanya..huuhu

  6. sama-sama..kalau kurang faham sila tanya lagi yer…

  7. tak boleh save??..owh..minta perhatian ye..tips ini hanya untuk windows xp aje..kalo windows yg lain kurang pasti lah plak..

    tapi saya akan cuba bantu juga..untuk yg x boleh save tu.cuba try copy semua teks yg ada pada host itu tadi yang sudah siap di edit tambah.dan buka notepad pastekan semua teks itu dan save di desktop dengan sesuka nama…kalau masih x leh..atau masih x laju laman fb korang tu.mungkin ini di sebbkan internet bb sudah terlalu slow..sebb saya sudah try sendiri cara hacker ini ternyata memang menjadi.fb aku laju mcm f1 race aje..hehe..

  8. Cik Muda Nurul:)

    haha….tkot laju sgt, nnti jem daaaaa….kita guna windows 7, patot la takleh save

  9. da terminate FB..sbb ramai sgt yg suka angkat bakul

    Yang best tentang Julai 2011

  10. saya guna windows 7..huhu xdapat nak try benda neh..

  11. anies-boleh jadi juga tu..hehe…
    syuxer-kalo x silap w7 bleh kot..cuba try dulu…

  12. Salam Jo…

    Eh, buka FB pun lembab jugak ke? Sis buka FB selalunya laju je… Sebab Sis guna streamyx… hehe!~ (^_____^)V

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *