Home > Berita > Cara Mengetauhi Jantina Pc/Laptop

Cara Mengetauhi Jantina Pc/Laptop

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP --> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Hi readers…🙂,Amacam hari ini ok tak?…ehem..tengok tajuk memang agak sedikit terharu,tidak lah begitu!..ye aku tahu..pasti punya lah..apa tidaknya cuba korang bayangkan yang pc/laptop ini benda hidup ke sampaikan jantinanya boleh diketauhi!..hehe..itu yang mustahil tu yang buat korang terharukan…

Ok-ok…sebenarnya ya memang benda ini benda tidak hidup tapi kita boleh mengetauhi apakah jantina benda itu dengan hanya menaip sedikit registry pada notepad dan simpan.cara ini rasanya sudah ramai yang tahu tapi mungkin lebih ramai yang tidak tahu.jadi untuk yang belum tahu cara ini sila follow step yang ringkas di bawah ini

1.buka notepad dan masukkan registry ini  CreateObject(“SAPI.SpVoice”).Speak” taip teks disini” 

2.teks yang saya boldkan itu adalah teks yang akan bersuara,korang boleh letak apa sahaja mengikut selera

3.selepas itu klik file pada notepad dan pilih save as: jadi korang save lah dengan nama jantinapc.vbs jantinapc itu juga korang boleh letak nama mengikut selera tapi yang pentingnya,pastikan hujung berakhir vbs seperti yang saya bolt hitamkan itu.dan lagi satu sila pastikan korang save pada tesktop ok.

Last sekali sesudah siap semua itu,buka registry yang korang buat itu tadi dengan menklik 2x,jadi disitu lah korang akan tahu apakah jantina pc/laptop korang itu.opss..sila pastikan pc/laptop mempunyai spiker..

#-sumber dari member cybercaffe!..

Artikel Yang Mungkin Anda Minati

8 comments

  1. errr..xmo la.. nti kalau dpt tau yg dia gugurl, nti xde mood da nk pakai.. 😛

  2. Haha…saya punya lelaki…akakakka…BEST!

  3. ::ini belog saya . cinta hati saya::

    macam penah buat je . heee

    🙂

  4. menarik kottt..nanti nak buat laa..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *