Home > Berita > cara merapikan teks pada post

cara merapikan teks pada post

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP --> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

cara ini memang yang paling senang, tapi heran kenapa kebanyakan teks pada post di kebanyakan blog yang saya lawati tidak menggunakan cara ini!..adakah mereka sengaja membiarkan teks-teks pada post mereka itu tidak tersusun rapi atau mungkin mereka memang tidak tahu cara ini!..mustahil…cuba korang telitikan betul-betul setiap kemudahan yang ada pada tempat korang manaip post itu.adakah korang tahu setiap fungsinya?..hehe..ok jika tidak, cuba perhatikan screnshot di bawah ini
mengikut screnshot itu,korang nampak tak kemudahan yang telah saya klik dan memilih fungsi yang paling bawah sekali!.kenapa!..sebab bila kita memilih fungsi yang paling bawah sekali itu berfungsi sebelah kiri dan kanan teks post yang korang ingin sampaikan akan nanti kelihatan rapi dan tersusun.ok di bawah ini adalah satu lagi cth di mana sebelum kita memilih fungsi kemudahan tersebut teks pada post kita itu akan seperti di bawah ini

 sebelum

dan bila korang menggunakan fungsi tersebut teks nantiya akan kelihatan seperti di bawah ini,

selepas
jadi di situ perbezaan korang boleh lihat sebelum dan selepas menggunakan fungsi itu,betul tak?..hehe…jadi merapikan teks di sesebua post pastinya banyak kebaikan,antaranya korang akan kelihatan seorang blogger yang professional dengan teks tersusun rapi dan dan sebagainya..korang fikir lah sendiri..!..adakah ia berguna,atau pun sebaliknya…hehe…ok lah..jika ada sesiapa yang tidak puas hati ataupun pun kurang faham sila bertanya iye?..dan kalau suka klik like facebook serta klik share jika ingin kongsikan….semoga membantu!…

Artikel Yang Mungkin Anda Minati

9 comments

  1. terima terima itu..hehe..

  2. thanks… tak terlintas nak aplikasi.

  3. siapa yg pnah wat tesis tau r psl ni.. justify 🙂

    Entri meletop2 Najib Bagi 100 Tiket Percuma

  4. kalau tak tau maknanya diorang x pakai microsoft word pon kat pc tu hihi kan lebih kurang je fungsi die…

  5. ini dinamakan justified alignment. ya, nampak lebih kemas. saya lagi suka baca blog yang gunakan justified alignment.

  6. mungkin itulah “seni” blog mereka..

    jom tengok ni..
    “FOLLOWER” tak ramai tapi trafik “MELETOP”

    kalau dah kahwin nanti jangan cakap macam ni…
    jangan lupa komen k.

  7. hehehe…kemas..tp kb tak suka pkai.. 😛

  8. akak pulak tak suka pakai yang tu..
    nampak penuh sendat..
    biasanya akak pakai no 1 atau 2..

  9. nice trik,thanks 4 share 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *