Home > Berita > cara paling senang dan cepat hilangkan jerawat

cara paling senang dan cepat hilangkan jerawat

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP --> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

jerawat!!..ya..dengar aje perkataan jerawat semua orang tahu..kalo ada jerawat aje pasti seseorang itu akan berasa bimbang dan takut,bukan takut apa,,tapi takut berdepan dengan org..cth spt kengkawan..apa lagi kalo di khyalak umum..hehe..
sebenarnya jerawat ini tidak lah begitu bahaya sangat tapi kalo tidak diceggah dari awal ataupun tidak menghiraukannya mungkin tidak bahawa itu brtukar menjadi merbahaya..dan jerawat ini sebenarnya adalah penyakit kulit yg terbentuk daripada minyak2 yg berlebihan dari lemak muka kulit kita ..tapi itu dari pengetauhan sy lah..secara ringkas aje..kalo nak info penuh pasal jerawat nie..korang jumpa aje doctor…
jadi disebabkan zaman sekarang ini,dimana kebanyakan remaja2 semuanya pemalas..termasuk sy..huhu..sy akan kongsikan pada mereka cara yg paling senang dan cepat hilangkan jerwat….
 Seperti kita tahu, buah limau mengandungi banyak air dan vitamin C yang tinggi, kandungan pelbagai minyak dan zat di dalamnya dapat dimanfaatkan untuk mengatasi penyakit disentri, ambeien, haid tak teratur, dan juga menghilangkan jerawat.
Buah jeruk yang digunakan boleh limau nipis atau jeruk lemon. limau nipis atau lemon banyak mengandungi antioksidan yang bagus untuk wajah, juga boleh digunakan untuk menghilangkan jerawat. Ambil limau nipis atau lemon, lalu potong beberapa bahagian, kemudian ambil sarinya kedalam sudu atau mangkuk kecil, lalu usapkan dengan kapas ke bahagian wajah yang berjerawat sehari 2-3 kali setiap pagi dan petang selepas breakfast dan / atau sebelum tidur…kalo ia pun pemalas..takan cara mamini pun korang tak boleh buat kan?hehe….ok..selamat mencuba…

Artikel Yang Mungkin Anda Minati

5 comments

  1. WaH!~ MSTi CuBeR Ni… (^_____^)V

  2. hehe..cube..jgn x cube….:)

  3. bagus info nie…. 🙂 timer kasey sbb sudi singgah bLog uLan… uLan dah letak bLog nie kat bLoglist uLan ye… 🙂

  4. info menarik, tapi sy xda jerawat… ^_^

  5. muke i xde jerawat taw!!!lalalala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *