Home > Berita > cara tukar icon pada address bar

cara tukar icon pada address bar

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP --> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

pasti korang nakkan pic sendiri pada address bar blog masing2…hehehe…korang tengok cam sy punya nie…icon dgn pic aku sendiri….sy kongsikn tips ini hanya untuk newbloger jer..bab banyak member yg slalu bertnya cara buat atau tukar favicon pada adres bar blog..so..pada yg dah terer berbloger tu tolong lah share up ilmu korang pada kitaorang yg baru nie,newbie lah katakan..hehe..

k..cte2..sampi pagi pun x habis cte..heheh..jom terpah tips nie..

1.korang upload gambar taupun cari gambar korang kat google.
2.copy url gambar tersebut lalu letakkan pada ruangan yg sy bagi kat bawah tu
3.log in ke akaun korang masuk >edit html>centeng kotak expant template
4.cari code ni> ]]> cara nak cari,tekan ctrl+f,copy dan pasts code merah tadi dan tekan inter
5.dah nampak  ]]> dah jumpa benda nie korang copy pla code di bawah nie dan pasts ke bawah code merah itu tadi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *