Home > Berita > code-code rahsiah pada black berry

code-code rahsiah pada black berry

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP --> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

hi..sebelum ini sy sudah pun kongsikan code2 rahsiah pada beberapa jenis henpon spt nokia,sony ericson,china mobile dan samsung..jadi untuk yg belum mendapat semua code-code itu sila cari pada isi kandungan blog ini..
dan bagi yg setia menanti keluaran code2 rahsia pada henpon.timakasih.dan spt biasa sy tidak akan mengecewakan kamu spt yg sy kata di setiap penghunjung posts sy untuk label mobile ini…so..pasti korang nak tahu kan dari mana sy kah sy mendapat semua code-code ini?..hehe..spt biasa juga.p kedai telepon dan bodek pekerja kedai itu..hehe..senang aje…ok.lah jom hayati semua code-code tersebut.(minta maaf sebab ini hanya pengguna black berry sahaja)
code-code rahsia ini telah di uji pada black berry modal 8800 dan curve 8300
1.menampilkan kekuatan isyarat anda dalam desibel, bukan bar.
-Tahan “Alt” dan tekan “N”, “M”, “L”, “L” (ulangi untuk membalikkan efek) 
2.Buku Alamat fail pengesahan.Cek data di Buku Alamat anda untuk inkonsistensi.
-Dalam Buku Alamat, tahan “Alt” dan tekan “V”, “” A, “L”, “D”
3.Buku Alamat membina semula struktur data.
-Tahan “Alt” dan tekan “R”, “B”, “L”, “D”
4.Melihat sumber kod
menampilkan kod sumber laman web.

-Dalam Browser, Tekan Alt dan tekan R, B V, S

5.Bantu Aku! menu.

Menyediakan maklumat teknikal penting tentang peranti anda, kerana ketika mencari sokongan teknikal, atau membantu di forum.

-Tahan Alt dan (kiri) shift, kemudian tekan H

6.IMEI paparan.

menampilkan peralatan antarabangsa untuk peranti mobile anda identiti (IMEI nombor siri) pada paparan.Juga menterjemah dari semua telefon GSM lain.

-Taip *, #, 0, 6, # pada skrin Home

7.soft reset
-Melakukan soft reset peranti anda; (cth. Memadam bateri selama beberapa saat).

Tekandanterus Alt, kemudian tekandanterus (kiri) shift, kemudian tekandanterus Del

8.Event Log.

menampilkan peristiwa log semua aktiviti sistemtahap yang terjadi pada peranti anda

-Tahan Alt dan tekan L, G, L, G

dan yg ini pula code-code ringkas black berry 
Dalam beberapa kes, anda akan perlu berada pada paparan Home pada saat anda memasukkan kod-kod …Kunci pintas:A atau C = buku telefonS = cariF = telefon profilW atau B = bimbitH = membantuK = kunci pad kekunciL = kalendarV = mesejmesej M = folderR = penggeraT = tugasU = KalkulatorI = aplikasiO = pilihanL = telefon.T – hujung atas halaman (di browser)B – Bottom laman (di browser)Angkasa – Laman bawah (di browser)ALT + Kanan Shift + Del = hard resetD – Memo padU – Beralih di antara hide / unhide di bar tajuk (di browser)ALT + NMLL = angka bukan bar kekuatan isyarat5Share
ok..semoga ini dapat membantu bagi pengguna henpon jenis blackberry.. 
jgn lupa utk terus bersama sy di label mobile.kerana masih banyak lagi yg belum di kongsikan…….

Artikel Yang Mungkin Anda Minati

4 comments

  1. SalaM…

    SiS TaKDe BB, So TaTau aPa2 SaL BB.. (^_____^)V

  2. Teenager Housemaid

    haha…dah lama setahun guna blackberry baru tau pasal code2 ni..
    tapi adeka code ni same je untuk storm 2

  3. sis nad..aq pun x penah guna black berry nie..tapi atas permintaan kengkawan aku share kan bende nie..hehe..

  4. Teenager Housemaid try lah dulu..manatau code2nye same…(0_0)..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *