Home > Berita > ‘Dah Kahwin, Buat Cara Kahwin’ – Pesan Wanita Ini Kepada Golongan Suami Suka Melepak

‘Dah Kahwin, Buat Cara Kahwin’ – Pesan Wanita Ini Kepada Golongan Suami Suka Melepak

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP --> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

‘Dah Kahwin, Buat Cara Kahwin’ – Pesan Wanita Ini Kepada Golongan Suami Suka Melepak

mamak

Seorang wanita tampil memberi pesanan kepada para suami yang kadangkala terbawa-bawa sikap bujangnya iaitu suka melepak di gerai mamak minum kopi bersama rakan-rakan.

Tidak dinafikan memang ada sesetengah golongan suami yang masih lepak dengan rakan-rakan sehingga tengah malam.

Ini nasihat buat mereka yang masih mengamalkan perkara ini.

Jom baca nasihat yang bernas ini:

Ada suami yg suka keluar malam melepak ngn kawan2,kopi sampai ke pagi bila bini marah

Dikata queen control
Dikata jelous tak bertempat
Dikata bini org lain ok je
Dikata tak faham

Dibagi alasan,nanti apa kata kawan2 saya?

Keselamatan anak bini dekat rumah
Kasihsayang yg lopong dlm rumah
Masa seharian yg bekerja ditambah plak mlm2 keluar melepak langsung tak ade masa utk anak bini

Ada fikir?

Agaknya kalu jadi apa2 dekat anak bini mase korang keluar melepak sampai kepagi tu,apa kawan korang boleh buat?
Ade kawan korang masak utk korang?
Ada kawan korang Bantu cari duit utk family korang?

Siapa peneman tido korang?kawan ke bini?
Sapa yg dipersoalkn kalu korang gagal didik ank korang?kawan ke korang sendiri?
Anak siapa yg jd tanggubgjwb korang?anak korang ke anak kawan korang?

Please stop using term’nanti apa kata kawan2 saya’..typical reason sgt.

Nak melepak boleh.silakan tapi berpada
Nak berkawan boleh silakan tapi berpada
Nak bersukan apa sahaja boleh tapi berpada

Pukul 12 tgh malam tu waktu sepatutnye anda dirumah sebagai suami pelindung anak isteri
Bukan dimeja mamak bukan dijalanan.
Kalu kerana bekerja ,tak apa lah jugak,yg tak kerana kerja apa cerita?
Seminggu dua kali okay je,tapi kalu setiap hari,bini gila je yg tak marah ?
Ingat,anda suami dan bapa org.bukan B.U.J.A.N.G..

Memang,laki orang kalu duduk melepak sampai 6 pagi org tak kata apa2
Bini org kalu pukul 12 mlm masih ade kt meja mamak lagi mmg sikit lagi bakal janda kotnya.
Tapi gunalah akal dan pertimbangan.

Bila berkahwin buat cara mcm berkahwin.

Zaman melepak sampai subuh keluar situ sini dh berlalu.nak tak nak kene hadap dan terima,kalu tak bleh terima kenapa berkahwin at the first place?
Kat rumah korang tu ade ANAK ORANG dan AMANAT KECIL yg perlu dijaga.kalu korang hari2 tak de kat rumah sampai kepagi,sapa yg nak jadi pelindung mereka?

Tak taulah kalau korang bela SAKA utk jaga anakbini korang semasa ketiadaan korang kat rumah
Jgn jadi suami yg terpaksa ikut kawan.jadilah suami yg kawan terpaksa ikut korang.

Nasihat ini berbentuk umum..tidak ditujukan kepada siapa2..yg baik ambil yg buruk buang.

Itulah pandangan dari saudari Nurulbadiah Lai yang telah menjadi viral. Sehingga hari ini telah lebih 2 ribu share artikel yang ditulis olehnya ini. Kepada para wanita, jom share artikel ini agar golongan lelaki dapat membacanya. -PENMERAHDOTCOM

Sumber

Artikel Yang Mungkin Anda Minati

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *