Home > Berita > Dapatkan Website Shopping Cart Dengan Harga Murah Dan Professional

Dapatkan Website Shopping Cart Dengan Harga Murah Dan Professional

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP --> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Dapatkan Website Shopping Cart Dengan Harga Murah Dan Professional – Salam sejahtera semua.sejak beberapa tahun ini,trend berbissnes atau kata lainnya berniaga secara online semakin menjadi-jadi tidak kira jual apa sekali pun dan menggunakan platform apa sekali pun website/blog perniagaan mereka memang agak membarensangkan apatah lagi jika sesebuah website/blog bissnes itu di bina menggunakan website shopping cart yang sememangnya hanya dikhaskan untuk penjualan prodak-prodak kerana ia mempunyai function atau fungsi automatik cart.dan saya pasti,kebanyakan anda sudah tahu.dan jika tidak,boleh baca deteil-deteil website shopping cart yang akan saya bina untuk anda dengan harga special dan support seumur hidup anda!..

servis buat website shopping harga bajet

Antara website-website shopping cart yang telah saya bina :
bukuhitam.com
akubusiness78.com
darwishrichdesign.com
tudungonline.com
naelofarhijab.com
bellaammara.com
calaqisya.com
marshmallowscarf.com
saffis.com (sedang buat)
nsbeautystore.com.my
sedona.com.my(sedang buat)

Ciri2 website adalah seperti zalora.com.my,lazada.com.my :
User Friendly – Mudah dikendalikan
Documentation / User manual
Unlimited Kategori
Unlimited Produk
Unlimited Jenama

Pelbagai template yang boleh anda tukar pada bila-bila masa.
Multi-Bahasa
Pelbagai tukaran matawang
Review produk
Rating produk
Produk download (E-book, software)
Resize gambar secara automatik
Multiple Tax Rates
Produk berkaitan
Unlimited halaman tambahan
Pengiraan berat penghantaran
Sistem kupon diskaun – Discount Coupon System
Search Engine Optimization (SEO) friendly
Module System – Pelbagai modul boleh anda tambah
Backup & Restore Tools
Mencetak invois – Printable Invoices
laporan jualan – Sales Reports
Facebook login
Facebook comment

Website mobile version (free dan ada yang berbayar)

Bahasa.
Pengunjung boleh memilih bahasa. Untuk pemasangan yang asas, hanya English dan
Bahasa Malaysia sahaja. Bahasa lain akan dipasang atas permintaan anda dan sedikit
caj akan dikenakan
English (Default)
BAHASA MALAYSIA (Berbayar)

Kaedah Pembayaran.
Berikut adalah setting asal untuk website anda.
Manual Bank Transfer (Maybank, CIMB, RHB dan semua bank diseluruh dunia)
PayPal
PayPal Website Payment Pro
PayPal Website Payment Pro (UK)
LiqPay
WorldPay
Authorize.Net
Moneybookers
Cheques / Money Orders
PayPoint
SagePay
SagePay Direct
SagePay (US)
Authorize.Net (AIM)
Paymate
AlertPay
2Checkout
Perpetual Payments
Cheque / Money Order
Cash On Delivery
Collect in store

Kaedah Pengiraan Kos Penghantaran.
Kos penghantaran akan dikira secara automatik semasa pelanggan check out. Kaedah
penghantaran dan kos boleh anda ubah di laman admin
POS MALAYSIA
Citylink
Flat rate
Free shipping
Per item
Parcelforce 48
Pickup From Store
Royal Mail
UPS
United States Postal Service
Weight Based Shipping

Module/addon plugin
beberapa modul asas terdapat di laman admin dan anda hanya pilih samaada anda
mahukan di laman shopping cart anda atau tidak. Berikut adalah modul asas di laman
web anda.
Bestsellers
Cart
Category
Featured
Latest
Specials
Facebook Like Box
Best Sellers
Manufactures
Information
Google Analytics
Google Talk
Yahoo Mesengger
(ada banyak lagi module/addon plugin yang boleh anda letak)

SEO Friendly Optimised / Carian di laman enjin carian
Bagi memastikan website anda berjaya, ranking di enjin carian seperti google dan
yahoo adalah penting. Website anda akan dilengkapi semua tag-tag yang diperlukan
enjin carian. Jadi, website anda akan disenaraikan di enjin carian. tag-tag seperti title,
description dan content adalah berbeza untuk setiap produk.

Sales Report / Laporan Jualan.
Laporan jualana juga adalah penting bagi anda untuk menganalisis kejayaan website
anda.Terdapat 3 jenis laporan jualan

Sales Report / laporan Jualan
Penyata yang menunjukkan jumlah jualan mengikut hari, minggu dan bulan
Products Viewed / Produk Paling Popular
Melihat produk mana yang banyak di lihat oleh pengunjung membolehkan anda
menumpukan lebih kepada produk tersebut dan produk yang hampir sama atau yang
berkaitan.

Products Purchased / Produk Yang Terjual
Lihat jumlah jualan setiap produk

B2B / Business To Business
Website anda juga boleh anda setkan dan dibezakan harga mengikut pelanggan biasa
atau agen, pemborong dan sebagainya. Berikut setting yang boleh anda lakukan

Customer Groups
Anda boleh setkan kumpulan pelanggan anda untuk harga yang berbeza. Contohnya
harga untuk ahli berlainan dengan harga untuk bukan ahli. Juga seperti pemborong
atau agen atau stokis akan mendapat harga yang lebih rendah

Logged In Display Prices
Anda boleh setkan untuk memaparkan harga hanya kepada pelanggan atau kumpulan
yang login ke laman web anda. Misalnya pengunjung biasa tidak boleh melihat harga,
tetapi stokis atau agen anda boleh melihat harga apabila login

Quantity Discount
Anda juga boleh setkan jumlah diskaun mengikut kuantiti yang di beli. Jumlah diskaun
boleh berbeza-beza mengikut kumpulan pelanggan anda. Misalnya diskaun kuantiti
untuk pemborong anda berbeza dengan diskaun kuantiti oleh stokis anda

Guest Checkout
pelanggan sebolehnya tidak mahu mendaftar di laman web anda hanya untuk membeli
1 produk. Jadi, anda boleh set kan supaya pelanggan tidak diwajibkan mendaftar
untuk membuat belian..

Login Guna Facebook
Pelanggan boleh juga register dan login menggunakan akaun facebook mereka sendiri untuk untuk sentiasa connect atau untuk membuat pembelian jika tidak mahu mendaftar menggunakan pendaftaran defult website tersebut atau jika fungsi Guest Checkout di disablekan maka pembeli hanya menggunakan akaun facebook mereka untuk login dan checkout/buat pembelian.

Facebook Comment
Pasti pembeli akan ingin bertanya bila ada sesetengah prodak yang kurang jelas atau sekadar ingin bertanya.oleh itu facebook comment adalah antara yang senang diguna.dimana mereka hanya login menggunakan akaun facebook sendiri untuk melontarkan sebarang komen.menarik bukan?.. 🙂

Website mobile version
Module berbayar dan free.untuk beza berbayar dan free baca di bawah ni:
In the free version you can only browse the site on your mobile, whereas in the commercial version you can actually checkout on your mobile device, register or login to your user account if needed.

Theme/Template Pilihan

Theme atau template untuk layout web ada yang free dan ada yang berbayar dan admin sarankan beli yang berbayar agar support sentiasa ada jika theme/template mempunyai masaalah.

Itu adalah ciri-ciri website shopping cart yang akan saya bina untuk anda nanti.amcam?.menarik tak?.memang menarik dan use friendly atau bahasa melayunya website yang mesrah pengguna. :).

Ok.pasti anda semua nak tahu atau tertanya-tanya kan menganai harga/kos upah untuk membina website shoping cat ini??.. ya..sudah tentu anda nak tahu..sebenarnya harga atau upah untuk membina website shopping cart ini memang agak mahal jika anda cari mana-mana sumber atau programer atau developper untuk bina website anda,pasti mereka akan meminta upah sekurang-kurangnya rm500 dan sehingga lah berpuluh ribu ringgit!!.. memang tidak berbaloi..

Oleh itu,dengan saya,HANYA RM350 (Tidak termasuk kos hosting+domain rm80 + theme/template dalam usd10-20 dan sewa AUTOPAY seperti ipay88 dan senangpay)

MINAT?..Contact admin melalui facebook.com/josrevalution atau terus whatsapp di ke 0111-574-8734 kalau anda tiada bajet atau kurang,kita boleh bincang.tapi anda kena ingat juga,jangan lah samapai murah sangat sebab nak bina,nak setting,nak ajar untuk website shopping cart ini bukannya senang dan masa yang terbuang agak banyak juga sebab nak bayar bill2 elektrik,internet semua,quota internet 1 gb rm15!.. :).jadi,kena agak-agak lah juga bila memberi bajet ye.. :)..Apa pun,harga saya tidak akan sampai rm500!..

Sekian dan terima kasih…

website shopping cart

servis bina website harga termurahservis bina website shopping cart murah upah bina website shopping cart murahservis bina website harga termurah

Artikel Yang Mungkin Anda Minati

2 comments

  1. wahh..bestnye…hee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *