Home > Berita > FREE INTERNET TERBARU 2013 MAXIS DAN CELCOM

FREE INTERNET TERBARU 2013 MAXIS DAN CELCOM

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP --> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

free internet maxis celcomFREE INTERNET TERBARU 2013 MAXIS DAN CELCOM | Salam semua.pasti ramai yang tercari-cari trick untuk internet free ini kan,terutama mereka yang obses dengan facebook atau pun twitter..hehe..untuk membuatkan telepon anda free of charge internet sememangnya bukan mudah dan mustahil ada caranya.tapi oleh kerana zaman sekarang ini semakin lama semakin canggih maka jalan atau trick untuk membuatkan internet menjadi free of charge tidak mustahil lagi.

Saya bukan nak ajar anda untuk menipu atau curi laluan tapi ini adalah secara kebetulan sahaja kerana sistem dari server rangkaian yang kita guna seperti celcom dan maxis telah di modify kan kepada satu jalan singkat tanpa membuat bayaran tapi harus diingat kerana sistem server rangkaian dari celcom atau maxis akan sentiasa berupdate jadi selepas sistem mereka terupdate maka jalan singkat untuk free internet juga sudah tidak boleh diguna.

Oleh itu,disini saya ada sedikit trick free internet buat anda semua yang terkini dan saya pun tak tahu lagi adakah cara ini masih boleh diguna ataupun tidak kerana sehingga kini henfone saya masih lagi free internet.lihat cara di bawah ini.

FREE INTERNET 2013 TERBARU MAXIS :

Pertama anda perlu download opera mini 5 final disini opera download

Lepas tu set up kan setting opera tersebut seperti dibawah ini.

Frontquery: m.twitter.com.server4.operamini.com:80/
Remove port: Tandakan [x] Proxy server: m.twitter.com
Connection: Maxis 3g Wap
Frontquery: maxis.mobby.me.server4.operamini.com:80/­http/
Remove port: Tandakan [x] Proxy type: Http
Proxy server: maxis.mobby.me
Connection: Maxis 3g Wap

Dan save setting anda.jangan lupa untuk meminta setting internet dan mms dari maxis.kalau tak tahu minta ikut cara di bawah ini:

Taip 3GWAP jenama hp model hp(Cth:3GWAP NOKIA N5300) pastu hantar ke 22333.

Atau,korang dail *100#→Internet dan Tetapan→Tetapan→Tetapan→lepastu pilihlah model handphone anda.

FREE INTERNET 2013 TERBARU CELCOM:

Pertama anda perlu download opera mini 5 final disini.

Lepas tu set up kan setting .masukkan segala kotak kosong seperti dibawah ini:

pR0xy: 141.0.11.253
port: 80

http://mms.celcom.net.my:0080//../mini5beta.opera-mini.net:8

socket://mms.celcom.net.my:0080//../mini5beta.opera-mini.net:1080

proksi type : httpproksi

server: mms.celcom.net.my:0080//

Untuk mendapatkan setting internet dan mms celcom,anda hanya perlu Taip SET dan hantar ke 20999.

CLEAR!?..

Jika tak faham lagi sila baca betul-betul dan follow up betul-betul ye.sebab saya tidak akan menjawab sebarang soalan lagi pun cara ini belum tentu masih boleh lagi ke tidak…selamat mencuba.. 🙂

Carian ke artikel ini

Artikel Yang Mungkin Anda Minati

One comment

  1. x dpt pun.. x tau duk kat mana tuk set up sume setting tu coz bile bukak setting kat opera, xde function tuk isi sume tu..

    🙁

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *