Home > Berita > INDO kata:10 Fakta Kebodohan Melaysia!!

INDO kata:10 Fakta Kebodohan Melaysia!!

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP --> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Ni yang aku tak puas hati ni…sudahlah sekarang ni rakyat malaysia termasuk saya tengah hangat menyambut hari kemerdekaan tapi di hina di perbodohkan pula siap dengan berfakta lagi!..fuhh..kalau ikutkan hati memang aku nak terbang lah..tapi oleh kerana sifat kemanusian yang ada di jiwa ini masih lagi menguasai minda dan rasa so aku pun redha aje….:(..tak ape, kita hanya mampu berserah hanya tuhan yang tahu!..tidak kah begitu..jangan lah kita berbalas dendam walau sekecil mana sekali pun kesalahan itu..

Saya kongsikan benda yang tak sepatut malaysia terima ni bukan kerana ingin membawa ataupun menyuruh korang balas dendam tapi hanya sebagai peringatan dan renungan yang buat apa zalimnya blogger seekor ni!!..entah lah apa dah jadi.confirm jika kita menghasut balik dengan berentrykan balasan memang blogger zalim ini juga akan hasut balik..so biarkan lah yer..bagi aku,aku tak nak menghina,tak nak maki-maki,(tapi ka smix mgkn kot.:)),tak nak balas dendam dan yang sewaktu dengannya tapi seperti yang saya katakan tadi biarkanlah kerana itu bukan kerja kita..tapi kalau ada di antara korang yang teringin nak bermadah!..its ok..up to u aje..

Tengok screnshot blog si blogger ini:

Nampak tu!..tajuk blog dia pun dekat header tu memang dah tahu orang ini sudah tidak betul!..ok cuba korang bayangkan bukankah kebanyakan cara indo-indo sekarang ini mencari makan bukan di malaysia ke tempat utama diorang!!..ehh..sedarlah lah sikit ye…hanya itu mampu aku luah kan..dan kepada jika ada orang indo yang terbaca entry ini sila lah berfikiran terbuka sikit ye.sekian dan selamat memabaca…:(..

#-masuk sini untuk ke blog itu-http://kotakhitamdunia.blogspot.com/

Carian ke artikel ini

Artikel Yang Mungkin Anda Minati

12 comments

  1. siallahh indoo tuih!jap ak g maki diorang nihh..asl lah nak racist2 nihh dua2 negara byk kelemhan so nk kutuk2 wat pee!..

  2. haha..babi betoi..aku panas ni… :((

  3. dorg ni mmg.. byk gak forum2 yg kutuk malaysia.. mls nak amik tau je..dorg bercakp mcm takde otak..

  4. orang gila..tak yah layan..kah kah..nanti kita turut jadi gila..

  5. betul2 aku sokong dengan KIZ tu..hehe..aku buat entry ni hanya sekadar untuk berkongsi bukan nak turut gila..haha…

  6. sudah lama diorang bersikap seperti itu. sejak tahun2 50-an lagi. bayangkan mentaliti jiran yang tidak pernah berubah beberapa dekad hanya atas ketidak fahaman integrasi budaya. yang paling teruk ialah dasar2 luar yang tidak berasaskan matlamat kepentingan serantau termasuk menggunakan kegiatan ketenteraan (pontian, labis) tahun 1963.

    sekarang taktik lama digunakan semula; tiada lain hanya mereka mahu menyatukan pandangan politik rakyat indonesia dengan menggunakan konflik. lebih tepat ini tindakan pemimpin menggunkan proksi, satu delegasi yang songsang. sepatutnya mereka menggunakan saluran diplomatik sebagaimana amalan di peringkat antarabangsa. bukan menghuru-harakan rakyat dua negara untuk mendapatkan perhatian.

    apa diorang dapat selain daripada kerugian. dulu sehabis perang di sebelah selatan mereka buat taktik yang sama untuk mendapat perhatian dan 'intertaining' rakyat. sekarang ada masalah ekonomi buat lagi taktik yang sama. tiada untung. yang mereka dapat ialah perasaan malu rakyat nya yang merempat dan mencari makan di negara yang mereka benci..

  7. indonisial xthu yg negara dia mempunyai lebih tinggi kebodohannya…

  8. saya indo…

    jika kamu marah,ya marah lah..
    tapi tidak perlu pakai menghina dengan kata yang ada di post kamu

    “mencari makan bukan di malaysia ke tempat utama diorang!!..ehh..sedarlah lah sikit ye…hanya itu mampu aku luah kan”

    aku mengakui warga kami jadi tki disana.
    tapi tidak perlu post seperti itu,
    itu sama saja kamu dengan orang yang menjelekkan negara kamu.

    ketahuilah,kita satu rumpun,bersaudara dan memiliki genetik yang sama.

    kita seperti kakak dan adik,wajar kakak dan adik itu berselisih.

    mungkin kamu hanya melihat yang menjelekkan negara kamu,
    sudah kamu lihat yang menjelekkan negara kami?

    jangan kita jadi orang bodoh seperti mereka.
    hal seperti ini kita abaikan saja.
    kalau pun kita perang,kita tidak tahu siapa yang menang.
    Yang pasti banyak orang mati,ibu menjadi janda,anak menjadi yatim piatu dan banyak yang miskin.

    assalammualaikum..

  9. SKY RED-saya bangga ada orang indo seperti kamu,yang saya memang marah tapi adakah saya menghina ataupun berkata yang tidak baik pada bangsa anda?..fikir2kanlah ye..tanks atas komen anda..dan kalau boleh tolong lah nasihatkan saudara anda yang punya post itu….aku ok je..saya hanya sekadar berkongsi dan tidak lebih dari itu..di dalam entry ini pun saya ada katakan yang saya tiada berkata untuk membawa ataupun menyuruh orang2 malaysia untuk melawan balik entry saudara anda itu..so..renungkan lah sebelum berkomen ye..

  10. bukan begitu maksud saya…

    hal seperti ini tidak perlu di bahas,

    setiap negara mempunyai kejelekan masing2,
    setiap manusia tiada yang sempurna.
    benar atau salah dia itu bukan urusan saya,yang penting kita tetap damai.

    jangan kita ribut karena hanya beberapa orang yang tidak bertanggung jawab.

  11. aku tgk kat malaysia ni dah macam kat indonesia aje….kat kl nun ramai aje suku sakat diorg…

  12. aku sokong komen orang indon ni. cube tengok point2 dia tu. sumenye betul. x kesah la dia bekerja menumpang dlm negara kita. itu topik lain. yg penting disini apa yg dibentangkan. sume komen2 dia tu betul dan tepat. tiada tokok tambah. memang patut kita dikutuk. malaysia ni dah terlalu hina. berlagak depan mata rakyat sendiri padahal busuk bau bangkai di luar negara. bukan menipu… kenyataan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *