Home > Berita > JUBAH TELANJANG!?

JUBAH TELANJANG!?

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP --> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

JUBAH TELANJANG!?– Selepas isu jubah Pahlawan atau jubah ‘sado’ viral dan menarik perhatian pengguna media sosial minggu lalu, kini heboh pula jubah untuk wanita atau muslimah yang disifatkan sebagai jubah ‘telanjang’.

jubah telanjang

Menerusi foto yang tersebar, ia mula menjadi perdebatan berikutan jubah yang digayakan oleh seorang ‘model’ Muslimah itu kelihatan begitu ketat dan sendat.

“Perhatian kaum hawa. Walaupun nak promote (promosi) barangan bussines (perniagaan), tak kesah laa baju ke, tudung ke, alatan make up ke atau ape saja… tolong berpakaian sopan… pemakaian sebegini sangat laa tidak sesuai sebagai seorang (yang beragama) Islam.

“Pakaian di sangka menutup aurat tapi hakikatnya sama saja seperti berbogel,” tulis status tersebut yang kini disebarkan pengguna media sosial, sejak semalam.

Bagaimanapun, tidak dapat dipastikan kesahihan gambar berkenaan samada ia digayakan untuk tujuaan perniagaan ataupun sebaliknya.

Fenomena fesyen dalam kalangan Muslimah dan lelaki kini dilihat semakin menjadi trend apabila banyak sentuhan moden diterapkan dalam menghasilkan busana termasuk penghasilan jubah, baju Melayu, mahupun baju kurung.

Terdahulu, pelancaran ‘Jubah Pahlawan’ oleh Farbel Exclusive mengundang kritikan dalam kalangan orang ramai berikutan jubah tersebut dikatakan terlalu ketat dan seolah menyerupai ‘dress’ wanita.sumber

Artikel Yang Mungkin Anda Minati

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *