Home > Berita > Kenapa Berpindah Ke Advertlets Dan Adsniaga?

Kenapa Berpindah Ke Advertlets Dan Adsniaga?

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP --> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Salam sejaterah semua,ok seperti yang saya katakan semalam yang saya akan menceritakan pasal iklan-iklan diblog ini sebab ramai member yang bertanya kenapa dan mengapa tetiba bertukar ganti iklan ke syarikat pengiklanan yang lain.hehe..itu memang satu soalan yang baik untuk di review.

Sebelum itu saya nak kongsikan sedikit sejarah saya selama bersama dengan encik nuffnang ini,kalau cerita pasal nuffnang memang tak habis-habis story-morynya,terutama pasal nak dapatkan BE darinya..ok selama saya bersama dengan nuffnang dalam hampir setahun saya sudahpun cash out sebanyak dua kali dan yang last pada 19 ogos 2011 sebanyak rm-xxxxx!!..tak nak bagi tahu tapi memang adalah lah..hehe..tapi mungkin korang kurang percaya bila hanya kata semata bukan!..ok ni buktinya

Saya hitamkan jumlah tu sebab sikit sangat,malu lah..haha….dan selepa cash out duit nuffnang yang last ni saya masih lagi bersama dengan nuffnang selama seminggu setengah dan akaun pada masa tu memang adalah sikit tengok kat bawah ni,baki selepas cash out.

Nampak kan,klik nuffnang bila kita masih geliterati memang mahal.ok sekarang saya nak cerita pula pasal kenapa saya berpindah ke advertlets dan juga adsniaga.sebenarnya saya tak nak berpindah tapi di sebabkan rasa ingin mencuba saya pun buat keputusan untuk berpindah ke advetlets dan juga adsniaga.nuffnang sebenarnya bukan saya tak nak lagi tapi buat masa ni nuffnang saya rehatkan dengan meletakkannya di satu lagi blog saya,kalau korang sudi pi lah jenguk2 ye-jrevolusi-.

Pengalaman saya bersama advertlets dan adsniaga pula dalam selama seminggu ini earning duit yang masuk memang ok lah tapi jika di bandingkan dengan earning BE nuffnang kalau ada,nuffnang rasanya ada mahal sikit,tapi kalau BE tiada,masa itu lah korang duk maki dan macam-macam lah dengan nuffnang ni bukan?..haha..so.oleh itu saya nak test rasa selama beberapa bulan ini tengok macamana ke-dua-dua benda itu berjalan.tengok earning advertlets dan adsniaga selama empat hari bersama.

Amacam banyak tak?..haha..ternyata advertlets dan adsniaga ini cara pembayaran memang berbeza dengan nuffnang di mana setipa ke-dua-dua syarikat ini akan membayar kita melalui berapa banyak pageview dan akan bertambah lagi jika ada klik yang di perolehi lain pula dengan nuffnang yang hanya mengira berapa klik jika BE tiada!..fuhh..rasa macam berbaloi pun ada..hehe…

Jadi oleh itu terpulanglah pada korang semua,ingin bertukar ke tidak,tapi apa salahnya mencuba buakn..itu terpulang pada hati sendiri tiada paksaan tapi hanyalah galakan untuk mencuba.begitu lah sebab kenapa saya bertukar dan saya harap pengalaman ini membuatkan korang-korang semua lebih bersemangat untuk terus berblogging demi duit semata-mata..hahaha…selamat bertukar…

#-korang klik,aku pun bantu klik!!..bukannya susah..klik je..:)

#-info nuffnang:semakin banyak traffik ke blog kita,semakin susah lah nak dapat BE!!..fikir-fikirkan lah…

Artikel Yang Mungkin Anda Minati

7 comments

  1. BE kb da jd stu sb satu da jd ME.. 🙁
    mkin trafik tgi mkin byk nuff kne byr kan.. tu yg dia tak bg BE kat yg trafik tinggi mcm blog JR ni..hehehe.. buat msa ni kb gune dulu nuffnang..

  2. aku nyer BE da abis nie…haish..

  3. ada yg kata advertlets ni tak bayar..betul ke

  4. ye tu dulu tp skg ni dah x dah..masa tu advert bermasaalah n lagi pun pablisher x update akaun so tu yg lambat bayar tu bukan x bayar tp diorang x detek any akaun bank kat akaun diorang..:)

  5. huhu..pulok…
    macam mana nak regist ada info tak…?thanks tuantanah…

    blog paling tak best didunia

  6. lambdasp!!n-nak register ape?..kalo nak register advert ataupun adsniaga just masuk ke laman mereka..:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *