Home > Berita > kisah “bapak” & anak daranya “bedah”

kisah “bapak” & anak daranya “bedah”

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP --> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

salam semua..nak baca cerita lawak tapi lucu ke??hehe..cerita nie sebenarnya dari member  dekat my facebook….cerita nnie memang mula2 mengasyikkan tapi yg last cerita nie..fuhh..rase naik geram juga di buat nye…(o_o)…
mula-mula member nie cerita kat aku cerita xxxx baru melayu rugi kalo tak bace..ape lagi aku bace lah…hahaha….dah tu kepala hutak nie pun telintas lah supaya dikongsikan juga pada member2 bloger..so..korang layan citer nie..
“”Seorang bapak memanggil anak gadisnya masuk kedalam bilik. Dialog dia lebih kurang macam ni la…
Bapak : Bedah, mai sini sat. Bapak nak tunjuk sesuatu ni.
Bedah : Ya bapak, ada apa?
Bapak : Mai masuk dalam bilik pastu tolong tutup semua tirai tingkap.
Bedah : Apa???!!! (isk? bapak aku ni? lain macam jerr)
Bapak : Dengar tak bapak kata…..
Bedah : Ya bapak, Bedah dengar… cuma Bedah tak percaya apa yang bapak kata ni.
Bapak : Betulll. Bapak suruh hang masuk dalam bilik pastu tutup semua tingkap. Bedah pun dalam ragu-ragu tu, dia ikut jugak la apa yang bapak dia suruh. Sambil tu dok pikir gak laa… apa la bapak dia nak buat, dah la kat rumah.
Bapak : Okeh… mai duduk sebelah bapak. Heh? heh…
Bedah : Eh!!! bapak, Bedah kena keluar dari bilik ni. Sat lagi mak balik…abis aaaa.
Bapak : Tak payah risau… mai duduk sini cepat!!!! Jangan bagi bapak berkasar. Bedah pun terpaksa la duduk jugak… hati dia takleh cakap laa… berdebar giler ahhh. Dalam kepala dok terbayang jadi apa la nanti kat dia.
Bapak : Cantikkk!!! Yiihaaa. Astalavista bebeh. Okeh, mai masuk dalam selimut bapak plak.
Bedah : Apa???!!!
Bapak : Masuk la cepat!!! Dok cakap banyak pulak. Bapak ikat mulut tu karang aaa.
Bedah : Bapak…Bedah takut laaa. (nak nangis)
Bapak : Bedah, tengok ni
Bedah tak sanggup nak tengok… dia pejamkan mata. Dia tahu, bapak dia dok buang tebiat. Bapak dia dah gila. Kiranya, bapak dia tunjuk tu konon-konon nak intro dulu ler tu. Tapi dalam hati, Bedah teringin gak la nak tengok. Dia pun bukak la mata sikit.
Bapak : Cantik tak jam G-Shock baru bapak ni. Dia ader cahaya bila gelap. Mahal nih!!! Dah, pegi keluar.ahahaha..””
amacam ada best tak??huhuhu…..oppss..nie aku tambah lagi sebagai bonus sebab korang sudi bace….tengok kat bawah tu…
“”1 hari seorg presiden ke pameran lukisan.
Masa itu dia sakit mata dan penglihatannya kabur, lalu dia bawa pembantu.
Presiden : “Wah, cantiknya. Gambar ikannya benar2 hidup.”
Pbantu: “Shhh.. Jgn ckp kuat. Itu gambar buaya.”
Presiden itu diam takut tersalah lihat, tiba pada satu ruang pameran dia berkata:
…“Wah, ini hebat. Lukisan Gorila nya sgt hidup.”
Pbantunya terkejut dan berkata:
“Pssttt.. Presiden. Itu cermin!””

haha..bodoh betul lah org tua nie yer….(*-*)…

Artikel Yang Mungkin Anda Minati

11 comments

  1. hahahahah 😀

  2. haha… lucu ja… ^_____^

  3. tiangyangberkata

    haha…bapak dia mmg maharaja lawak la..huhu…g-shock pe barang..pk rolex ke..haha…tu pon bapak dy excited…kah3!~

  4. hihihi…gelak…jgn x gelak….

  5. hahahahahha ~ gelak guling guling

  6. 1. bengang je sibedah tu bile bapak dia just nak tunjuk jam kan.. haha..
    2. takleh blah bos tak cam muka sndri macam beruk.. haha XD

  7. hahahaha, trkezuttt jaa, ingatkan ada apaa .

  8. hehe….gelak..lagi..gelak….(o_o)…

  9. perghhh…mmg lawak….
    hahahaha….

  10. HaHa!~ GiLeR LaWaK YanG SaL PReSiDeN Tu… YanG G-SHoCK Tu SiS DaH PNaH BaCeR… (^_____^)V

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *