Home > Berita > Kisah Lawak Si Ibu Dan anak!!..

Kisah Lawak Si Ibu Dan anak!!..

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP --> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Salam hujung minggu kepada korang semua..harap2 hujung minggu kali ini tidak membosankan..hehe..tapi kalau masih ada yg boring tak tahu nak buat apa,apakata kita sama-sama layan lawak santai ni..haha..layan-layan…..

Seorang budak kecil sedang memanjat pokok mangga ditepi rumahnya, tetiba dibawahnya melintas penghulu kampung tersebut sambil memandang keatas. “MasyaAllah” tok penghulu tersebut tetiba bersuara dan menyuruh budak kecil tersebut turun. Setelah budak kecil itu turun, tok penghulu memarahi beliau.

Tok penghulu : Hey budak, lain kali kalau nak memanjat pokok, pakai seluar dalam dulu. Tak senonoh betul

Tok penghulu tersebut memberikan wang RM5.00 dan menyuruh budak itu membeli seluar dalam.

Setelah pulang kerumah, budak tersebut menceritakan segala-galanya kepada emaknya. Esok pagi-pagi lagi, emak budak tersebut pula memanjat pokok tersebut tanpa memakai seluar dalam.

Dalam hatinya berkata “kalau anak aku boleh dapat RM5.00, aku yang dah besar ni, koman-koman boleh dapat RM20.00”.

Seperti semalam, tok penghulu sekali lagi melintas kawasan tersebut sambil memandang keatas.

“MasyaAllah” sekali lagi tok penghulu terkejut dan memanggil emak budak tersebut turun.

Dengan hati yang gembira kerana perangkapnya untuk mendapat RM20.00 akhirnya hampir menjadi kenyataan.

Tok penghulu : Kamu dengan anak kamu sama saja, dah tahu nak panjat pokok, pakai lah seluar dalam… tak senonoh betul.

Selepas selesai membebel tok penghulu menyeluk poketnya dan mengambil wang lalu berkata :

“Nah 20 sen, pergi beli pisau cukur”.

p/s korang rasa kalau bapa yang pergi,apa penguhulu tu bagi ye?..hahaha…

sumber-group lawak sabah. 

Artikel Yang Mungkin Anda Minati

One comment

  1. tok penghulu datang kait buah yang berjuntai kot?haha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *