Home > Berita > lagi cara melajukan broadband

lagi cara melajukan broadband

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP --> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

 lagi trik melajukan broadband celcom…hehehe,,sebelum nie aku dah pun share kan beberapa cara untuk melajukan broadband malah juga melajukan internet…dan hari ini sy lagi akan kongsikan satu trik untuk melajukan berukband celcom nie yg kebanyakan penguna celcm mengeluh kerana kelajuan internetnya yg kurang memuaskan jiwa…hehehe..

mugkin ada di antara korang yg tengah megalami ini kan??hehehe..ok tidak buang masa lagi jom aku bagitau camner carenye..follow step2 dekat bawah tu…

2. Selepas download file tersebut. extract guna winrar.

3. klik kanan pada fail “lajukancelcombb.bat”,dah klik korang ekstrakkan pada mana2 disk,cth”disk D”

4. pas tu korang klik pilih edit lagi

5. Tukarkan “10.177.52.103″ tersebut dengan ip korang

6. Untuk mengetahui ip korang  secara tepat. sila klik start>run … taip cmd > enter … akan keluar command prompt … taip ipconfig/all

7. Sila lihat contoh gambar di bawah untuk mengetahui ip korang tu..

8. Siap

9.dan save…ok dah camtu jer..hehehe..ringkas ajer lah..korang try lah…kalo-kalo trik ini boleh membantu untuk melajukan lagi berukband celcom korang tu…

trik di petik dr seorang bloger pakar..dan beliau galakkan supaya disebarkan untuk kemudahan semua…hehehe…

update:nampaknya masih ramai lagi yg kurang faham cara melajukan broadband.mungkin disebabkan terlalu ringkas atau nth..hehe..tapi jgn susah sebab hari ini sy akan buat penerangan dgn sepenuhnya..teliti baik2 yer..

1.download software itu.dan open seperti biasa.kemudian satu pop-up akan keluar spt ini

bila pop-up dah keluar spt itu klik kanan pada lajukancelcombb,rar dan pilih ESTRACT TO THE SPECIFIED FOLDER.jadi estract lah di mana2 cth,folder E,atau folder C…sbgai cnth sy estract pada folder E.dan bila dah estract.masuk ke folder E.dan cari software itu tadi.kalo dah jumpa.klik kanan mouse dan pilih edit.nanti akan keluar satu pop-up notepad spt ini

ok..disitu adalah IP sy(10.177.52.103).spt yg sy terangkan sebelum ini cara mengetauhi IP sendiri adalah kilk RUN pada pc/laptop dan dan taip cmd.nanti akan keluar command prompt.disna jgn buat apa2 tapi hanya taip ipconfig.dan lepas tu ip sendiri akan kelihatan lihat cnt image sebelum ini di atas…jadi pada notepad tadi yg korang nak edit tukar IP itu ke IP sendiri..lepas tu save..dah save..masuk balik ke folder E.di mana tempat korang estract lajukancelcombb.rar itu tadi.kemudia copy dan pasts shortcut di desktop.dah pasts.buka lajukancelcombb.tegok jadi tak?..

peringatan:bila masa korang offline dan kemudian online balik IP korang akan berubah.jadi IP itu sentiasa di edit ubah juga spt langkah2 di atas..alah..senag aje….kalo masih ada yg tidak faham..try tanya yg mana satu yer….

Artikel Yang Mungkin Anda Minati

18 comments

  1. akak pakai meksis..
    kalau slow,call operator..
    pastu marah2 sikit..
    kompem dalam setengah jam laju je broadband..
    hahhaha

  2. er…yer ker?hehe..jadi kalo 10 kali slow,10 kali lah akak uat calling iyer?…heheh..yg menarik..10 gak kene tiaw…hahaha…pa-pe pon..makasih kak..bab post comen..

  3. betul ke ni…???
    nk cube la… ^^

  4. Try la..n jgn lupa untuk membaca “cara melajukan broadband yg khbsan bnwith”..tq..

  5. Hehe, sure kene cube nie…

  6. try..try..jangan tak try..jangan tak try info percuma…

  7. kalo streamyx x leh pun sme jeee

  8. lah..kalo streamix punya broadband xtau lah plak..kan streamiix bukan dah cukup laju ke?:)…tips berkesan pada broadband jenis dail up spt mxs,clcm,digi,u-mobile…kow try tips yg nie plak>http://josrevalution.blogspot.com/2010/12/cara-melajukan-lagi-broadband-moderm.html

  9. nak cuba tp x paham…extract guna winrar tu macamne..?

  10. cik fieda..nanti dah siap download..dalam winrar tu akan outomatic kuar fail jenis exe..so yg itu yg perlu di edit..selamat mencuba…(0__0)….

  11. nak try la…bebas jangkitan x ni?

  12. xde pun file winrar…huhu….xder jangkitan ke download file tu..?

  13. erm….nak edit ip add. kat file tu camne>???

  14. owh..k thanks…law tgk kat file lajukanbroadband tu mmg laju…tp cam same je….adehhh…ape perbezaan yg bley kite nampak dgn mate kasar..?
    say dah folo da….! 🙂

  15. owh..sama2 bro..ok..utnuk mengetauhi di mana kelajuan bb ini dgn mata kasar sebenarnya susah sikit nak tahu..tap mengikut ujian yg sy try uji kelajuan sesuatu bb akan akan kelihatan di mana kelajuan koneksi tidak akan menurun dan akan sentiasa begitu..tapi tidak pula melajukan..sebenarnya trick ini hanya menstandedkan koneksi aje..sebeb rasanya korang juga pernah melalui masa koneksi bb nie terlalu slow.tapi dgn trick ini korang tidak lagi melalui kenangan berukband yg terlampau slow..yg slalu sy katakan”cilaka punya bb,laju lagi siput babi berjalan”hehe….

  16. ok….tu yg aku maksudkan bro…and aku pun dah prasan tu…speed bb bergantung pada pakej yg kiter amek..and file tu dapat standard kan speed ye…itu pun memadai…thanks again…wat mase skang ni bro aku ngah learn to be good blogger hehe….skang nak learn how to “Buat Duit” plak…sok kite jmpe g bley…nak tido tgk bola le….

  17. kalau berukband meksis macam ne? ada trik jugak tak?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *