Home > Berita > lagi trik melajukan internet dalam wxp

lagi trik melajukan internet dalam wxp

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP --> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

hi,,,,nie ada satu cara lagi untuk melajukan internet di dalam windows xp…untuk wxp je tau…hehehe….
sebelum nie aku dah pun kongsikan beberapa cara untuk melajukan internet dan ini adalah terbaru yg telah sy kutip dari sebuah lamanweb luar negara iaitu http://www.tribunnews.com/
korang tahu tak apa sebab kenapa plak dengan cara nie internet lebih laju…hehe..sini aku terangkan…mengubah setting bandwith pada wxp dengan cara ini kita boleh menambahkan lagi perfomance kelajuan internet
sebab pada asalnya os windows sudah membatasi bandwith untuk internet conerction 20% daripada yg seharusnya boleh maximum..soo…oleh itu korang kena 0 kan bandwith pada limit bandwith setting…
ok..cara nya cam nie:
1.klik start pada pc
2.klik run
3.taip gpedit.msc
4.dah masuk,klik administrative templates
5.kemudian klik plak network
6.dah klik,klik plak Qos packet scheduler
7.lepas tu klik limit reservable bandwidth
8.dah buka klik dan ubah setting jadi enable
9.seterusnya ubah bandwidth limitnya menjadi 0
10.dah semua kilk aply-ok
11.keluar dan restart pc/laptop korang tu…
oya…bila korang dah ubah semua dengan mengikut step2 kat atas tu…sy sarankan korang untuk menggunakan google chrome ataupun safari sebagai browser tapi kalau boleh google chrome lah..hehehe..sebab die nie lah browser yg paling laju ataupun pentas pada masa kini…korang try lah…wow..laju beb…hehehe..selamat mencuba….

Artikel Yang Mungkin Anda Minati

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *