Home > Berita > Mamat Exist didenda RM1,000

Mamat Exist didenda RM1,000

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP --> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

memang tidak di napikan lagi seorang artis pun boleh terlanjur dengan najis dadah ini apalagi orang yang bukan artis,artis yang sudah hidup mewah tanpa bimbangkan mata pencarian pun boleh terbabit dalam kes dadah,itu lah nasib seorang artis ini..memang malu kantoi..hehe.. 

waktu bebudak dulu,aku memang tergilakan lagu si mamat ni dengan suaranya yang fuhhh memang setanding dengan lela tu,dan sewaktu beliau berkahwin pulak,isteri beliau tu yang pergghh…memang lawa’k…hehe..korang tengok lah…

JOHOR BAHRU: Bekas vokalis kumpulan Exist, Mohd Ali Kamarudin atau lebih dikenali sebagai Mamat dijatuhi hukuman denda RM1,000 dan pengawasan polis selama dua tahun selepas mengaku bersalah memasukkan dadah ke dalam badannya, tahun lalu.
Mamat, 33, yang popular menerusi lagu Untukmu Ibu pada tahun 90-an didakwa memasukkan dadah jenis methamphetamine di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Nusajaya pada 9 November tahun lalu pada kira-kira jam 3.35 petang.
Dia membuat pengakuan itu di Mahkamah Sesyen di sini, semalam, sebaik pertuduhan selesai dibacakan jurubahasa mahkamah di depan Majistret Maslinda Selamat. 

Tertuduh disiasat mengikut Seksyen 15(1)(a) Akta Dadah Berbahaya 1952 yang memperuntukkan hukuman denda RM5,000 atau penjara dua tahun atau kedua-duanya sekali.

Mamat dalam rayuannya meminta mahkamah meringankan hukuman kerana s

udah insaf selain menanggung tiga anak..

Carian ke artikel ini

Artikel Yang Mungkin Anda Minati

8 comments

  1. sesal dulu pendapatan..sesal kemudian tiada guna..tapi kalau dah nyesal tu oklah..selamat berubah Mamat..

  2. kadang2 kalo dah terjebak mmg susah nak tgk diorang bersih…tp x dinafikan ade jugak yang bersih terus…depends pada orangnye kan…

    semoga mamat bersih lepas ni..

  3. tak phm kenapa senang sgt terjebak dgn benda ni… emmm..hancur la hidup bila berkait dgn bnda ni

  4. x hbs2 citer si mamat nie.. x hbs lg kes lama, ade lg kes baru.. hish..

  5. kenapa artis selalu terjebak dalam kes dadah ya?

  6. ishh..mamat ni tak habis2 dgn masalah…

  7. Dulu lagu oh ibu memang fevret giler

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *