Home > Berita > memformat pc/laptop dengan usb

memformat pc/laptop dengan usb

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP --> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

hi semua..format pc??pasti dah bnyak yg tahu psl tips ni tapi mungkin juga ramai yg tak tahu..hehe..ok bg yg tak tahu teruskan menreading yer,selalunya bila kita nak format pc je mesti kena ada cd wndows.tapi kalau takder cmner?hehe..tu sebab sy sherekan tips ni tuk korang guna bila masa memformat cd xder tau pun cd rom rosak,
1.pasrikan korang ade usb pendrive 2gb untk wxp dan 4gb untk w7
2.pastikan korang mendownload software ni>novicorp wintoplas
3.install software tersebut dan buka,akan keluar wizard sepeti beriku

pilih tab task,pada task type pilih jenis windows yang korang nak guna,klik run
wirzard welcome,klik next lagi
basic parameter,windows file parthusb drive klik next
pilih eccepted dan cotinue
klik ok.segala data dalam pendrive korang akan hilang dan akan di gantikan dgn windows
tunggu hingga habis                     dah habis             siap dan                 selesai

Artikel Yang Mungkin Anda Minati

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *