Home > Berita > Nurse, Mak Saya Berak La.. – Anak Kononnya Jaga Ibu Sakit Tapi Sebenarnya..

Nurse, Mak Saya Berak La.. – Anak Kononnya Jaga Ibu Sakit Tapi Sebenarnya..

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP --> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Nurse, Mak Saya Berak La.. – Anak Kononnya Jaga Ibu Sakit Tapi Sebenarnya..

nurse

Zaman serba moden ni, anak-anak pun semakin’canggih’. Nak tukar pampers mak pun dah tak reti agaknya. Itulah yang kerap berlaku di hospital ketika ini.

Memang ada anak yang jaga ibu bapa apabila mereka masuk hospital tetapi sekadar duduk di tepi. Sebarang masalah terus aju kepada nurse. Walaupun hal kecil.

Ini luahan dari seorang lelaki bernama Khairi Malik

“Doktor, sister ada tak? Saya nk pass menunggu. Pass menunggu mak saya”
Kenapa nak tunggu? Kat hospital kan ada nurse dgn doktor jaga dia.
” kalau anak-anak dia yg jaga lg senang doktor.”

Then when doctors and nurses are busy resuscitating and attending emergency cases, orang yg kononnya nak “menjaga” tadi datang menyibuk,
“Err… staff nurse, mak saya berak la. Bole tukarkan pampers tak?
Doktor, air liur mak saya meleleh la, boleh lap kan tak?.

Sebenarnya, kau menunggu mak kau yg sakit kat hospital tu untuk apa? Ingatkan bila keluarga sendiri dah ada sebelah, dapat mudahkan kerja staff nurse. Padahal lagi menyusahkan staff nurse. Setiap 2 minit panggil suruh tukar pampers padahal nurse tengah tengok pesakit lain yg lebih memerlukan. Bila staff nurse lambat, marah-marah pulak.

Seriously, kau “menunggu” untuk apa? Kononnya nak “menjaga”. Apa yg kau jaga kalau setakat berak kencing mak xleh buat sendiri. Kalau setakat tolong suapkan makanan, xperlu lah guna alasan kononnya nak menjaga mak la apa lah.

“Oh saya takut tersalah pegang takut nanti jarum tercabut, tulang mak patah, kena luka”.
Honestly, kau nak menunggu untuk apa? Menjaga? Apa yg kau jaga kalau berak, kencing pampers mak xleh tukar. Sekian.

Teringat 2-3 minggu lepas. Tengah manual bagging patient, ada relative patient lain dtg cuit, ” doktor mak saya dah berak xde org tukar pampers.” And aku nampak sekampung sanak saudara duduk sekeliling pesakit tu xde pun boleh tolong cuci berak.

Emo sikit. Sebab malam tadi pun terjadi lagi. Sekian.
Lagi skali, kau tunggu untuk apa?

Jadi kepada mereka yang menemani ibu bapa yang uzur di hospital pandai-pandailah tukarkan pamper ibu bapa kita. Dulu mereka yang tukarkan pampers kau berak kencing. Jadi silalah membalas jasa. -PENMERAHDOTCOM

Sumber

Artikel Yang Mungkin Anda Minati

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *