Home > Berita > Pendapatan Tukang Kasut Cecah RM5,000 Sebulan

Pendapatan Tukang Kasut Cecah RM5,000 Sebulan

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP --> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

hi..saya ingat hari ini nak postkan satu lagi ebook berguna secara free pada korang semua,tapi di sebabkan berita ini saya pun berubah fikiran dan tukar posting harini kepada “Pendapatan Tukang Kasut Cecah RM5,000 Sebulan“wow..wow..luar biasa beb…hehehe..

korang tahu tak kenapa saya tertarik pada news nie?lah..pasti korang pun tahu kan..tukang kasut boleh mendapat pendapatan sehingga 5000 sbln..hehehe..yer..tulah asam garam tukang kasut nie..

ok mungkin lebih baik saya akan meceritakan sedikit sedakat pasal diorang nie..
sebenarnya cerita nie aku petik dari salah satu berita di malaysia iaitu mystar.com.my..
ceritanya camne..nama pengusaha tukang kasut ini adalah Ahmad Mohtar Baharom dia adalah salah satu pengusaha  tukang kasut yg berniaga giat dekat alor star,katanya,pada mula nya dia ini adlah seorang pekerja kerajaan tapi oleh sebab malas di arah-arah dan memang sikapnya tidak suka untuk menerima arahan orang lain,dia terus membuat keputusan untuk berhenti kerja dan semenjak itu lah dia ini mula giat dalam bidang tukang kasut,sehingga lah skg..

dengan berbekalkan kemahiran membuat kasut ketika di universiti dulu,dia memulakan hanya membuat kasut atau repair yg biasa2 dengan pendepatan lingkiungan 20-30 sehari..dan dengan pendepatan itu beliau tidak kisah kerana itu adalah kerja pilihan yg paling baik untuk dia malah dia terus dan terus  membuat/repair kasut sehinggakan sekarang dia sudah menjadi master shoes dan bukan lagi gelaran tukang kasut..dia di gelar begitu kerana pendapatannya yg boleh mencecah ribuan rgt sbln,dengan bantuan perkhidmatan dari pelbagai spt menerima tempahan membuat kasut untuk orang kurang upaya(oku) dan tempahan repair kasut di kebanyakan sekolah,

yang paling luar biasa dari pandangan saya adalah dia boleh hampir sama gaji seorang pegawai kerajaan malah boleh mengalahkan gaji seorang yg berkelulusan ijazah..wow..hehehe..nanti lepas nie aku pun xnak lagi berbloger..bagus repair kasut..hahaha….lagi untong…

tapi pa-pe pun kita janganlah pandang rendah pada seseorang dengan apa sekalipun kerja yg dia buat walaupun mungkin kita ini pegawai kerajaan kah apa kah…kita tetap sesama insan yg hanya ingin hidup untuk sementara waktu…kerana mungkin mereka lebih baik daripada kita….hehehe…jangan ambil ati yer..saje nak ajar pada mereka yg kebetulan dalam situasi ini..

right…kalo korang nak baca sepenuhnya boleh layari laman tersebut>s..i..n..i

Artikel Yang Mungkin Anda Minati

2 comments

  1. admin boleh bagi alamat kedai kasut ni..tq

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *