Home > Berita > ”Ramai kaum Hawa, Tahu Start Enjin Terus Jalan,” 7 Tip Asas Penting Penjagaan Kereta Ini Bantu Wanita ‘Terselamat’ Atas Jalan Raya

”Ramai kaum Hawa, Tahu Start Enjin Terus Jalan,” 7 Tip Asas Penting Penjagaan Kereta Ini Bantu Wanita ‘Terselamat’ Atas Jalan Raya

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP --> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Kereta dan wanita? atau lebih sesuai, kasut dan wanita?

Mungkin hanya 10% daripada 15.3 juta wanita di Malaysia ini yang benar-benar ambil tahu tentang penjagaan kereta.  Namun yang pasti, sesiapa pun tak kira lelaki atau wanita seharusnya tahu sekurang-kurangnya asas penjagaan kereta terutama bagi mengelakkan perkara tidak diingini seperti berdepan dengan kemalangan atau insiden tak terjangka seperti, kereta berhenti secara tiba-tiba ditengah jalan raya.

“Perempuan ni tahu bawa je, minyak dah tunjuk E pun tak reti nak isi.”


Frasa ini diungkapkan setiap kali wanita dikaitkan dengan kereta.  Tapi, ada juga wanita yang mahir membawa kereta, dan juga cekap dalam penjagaan kereta keseluruhannya.  Pandai tukar tayar, tahu masa bila perlu isi minyak dan baca suhu kereta untuk mengelakkan bacaan suhu naik.

Merasakan isu ini penting terutamanya buat kaum hawa, lelaki ini melalui akaun Twitternya berkongsi tip jaga kereta dengan cara mudah faham supaya mereka lebih berjaga-jaga jika berdepan dengan sebarang kejadian yang melibatkan kereta.

Mari kita baca perkongsian Badrul dan semoga ianya bermanfaat.

Artikel Yang Mungkin Anda Minati

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *