Home > Berita > Rancang Kewangan Ketika Bercuti

Rancang Kewangan Ketika Bercuti

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP --> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Rancang Kewangan Ketika Bercuti -Persediaan rapi dari segi kewangan sangat penting ketika bercuti dalam mahupun luar negara. Beberapa tip untuk korang merancang kewangan ketika bercuti
percutian
Guna Wang Tunai Berbanding Kad Kredit
Sebaiknya gunakan wang tunai terutama ketika membuat pembayaran ketika berbelanja. Ini kerana ketika korang menggunakan kad kredit, beberapa faedah atau caj perkhidmatan akan dikenakan.

Pertukaran Mata Wang
Pastikan sebelum bercuti keluar negara, korang kena tahu kadar pertukaran mata wang negara  supaya percutian korang tu sesuai dengan bajet. Pengetahuan korang dalam menentukan kadar pertukaran wang dapat memudahkan korang merancang berbelanja lagi-lagi ketika membeli belah.

Sediakan Wang Kecemasan
Sediakan wang kecemasan. Ini sangat penting buat korang sekiranya berlaku sesuatu diluar jangkaan seperti sakit dan kemalangan yang memerlukan rawatan hospital

Pengangkutan Ketika Bercuti
Seelokknya pilihlah penganngkutan yang murah. Ini dapat menjimatkan kos perbelanjaan korang.Malah jika korang bercuti secara berkumpulan korang digalakkan menggunakan teksi kerana ia jauh lebih murah berbanding bas.

Bawa Peta
Untuk memudahkan korang sampai ke destinasi, apa kata bawa peta sekali. Korang boleh dapatkan peta tempat yang korang pergi dan ini memudakan korang untuk melawat destinasi dan tempat menarik yang korang ingin lawati.
Ini saja tip yang saya dapat berikan kat korang. Buat korang yang terasa nak pergi bercuti, jom ke Kemboja  dengan syarikat Cambodia Muslim Holiday & Travel.

Syarikat yang dipercayai dan dimiliki oleh orang Islam iaitu Ustaz Yahya Al Hafiz. Bab makan dan minum pula jangan bimbang kerana djamin 100% halal.

Untuk pengetahuan anda, syarikat Cambodia Muslim Holiday & Travel adalah syarikat tempatan yang memberikan khidmat perlancongan ke Kemboja dengan ciri Islamik. Jadi tak perlulah korang risau kalau nak melancong ke sana kan.

Untuk membuat tempahan percutian ke cambodia,anda boleh terus menghubungi Ustaz Yahya Al Hafiz melalui beberapa cara di bawah ini:

1) Email: ustazcambodia@gmail.com
2) Tell/Sms: +855-17-889-234 / +855-96-3508-058
3) Website: Cambodia Muslim Holiday & Travel
4) FB: https://www.facebook.com/UstazYahyaCambodia
Saya pulak agak tertarik untuk ke Angkor Wat yang mana semua orang sudah tahu sejarah dan suasana keindahannya yang amat memukau hati.jika anda berada disana perasaan seram dan terasa seolah-olah seperti di berada filem Avatar!.di bawah ini merupakan antara gambar-gambar yang saya petik dari google buat apa indahnya Angkor Wat ini.
12 13 Cambodia Angkor Road 15

Angkor Wat adalah pilihan terbaik untuk percutian sama ada kelurga mahu pun berpasangan.apa lagi jika anda seorang yang ekstrim seperti saya!.. :).jadi jangan tunggu lama-lama lagi terus hubungi Ustaz Yahya Al Hafiz dan jangan lupa perancangan perlu diutamakan..

Artikel ini diterbit kerana saya telah menyertai sebuah contest mega yang telah di anjurkan oleh seorang rakan blogger dan di taja oleh syarikat percutian dari Ustaz Yahya Al Hafiz
itu sendiri.

Dan sambil-sambil itu saya dapat berkongsikan sedikit tip menganai perancangan ketika hendak bercuti.harap ianya akan berguna buat anda kelak.

Jadi kepada rakan blogger sekalian,jom join contest ini ramai-ramai kerana hadiah-hadia yang di janjikan amat lumayan.di bawah ini adalah senarai hadiah.memang gempak dan mengiurkan anda!..hehe..

WANG TUNAI BERNILAI RM2000!

Hadiah Tempat pertama : Wang Tunai Bernilai RM700
Hadiah Tempat Kedua : Wang Tunai Bernilai RM500
Hadiah Tempat Ketiga : Wang Tunai Bernilai RM300
Hadiah Saguhati 1 : Wang Tunai Bernilai RM100
Hadiah Saguhati 2 : Wang Tunai Bernilai RM100
Hadiah Saguhati 3 : Wang Tunai Bernilai RM100
Hadiah Saguhati 4 : Wang Tunai Bernilai RM100
Hadiah Saguhati 5 : Wang Tunai Bernilai RM100

lumayan kan?.jom join.klik link ini untuk join: http://www.azri.my/2014/01/contest-kembara-kemboja.html

**Contest Kembara Kemboja dianjurkan oleh Blog.Azri Johan dan ditaja oleh Syarikat Cambodia Muslim Holiday & Travel. Hadiah lumayan bernilai RM 2000 bakal menjadi milik para pemenang. Anda dijemput untuk menyertai contest mudah ini.

Artikel Yang Mungkin Anda Minati

8 comments

  1. bestnye!! mesti menang ni…hehe

  2. good luck

  3. Cambodia memang banyak tempat menarik untuk dikunjungi 😀

    Terima Kasih atas penyertaan ini ya 🙂

  4. Farisya Anastasyia

    Good Luck JR! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *