Home > Berita > relaxkan minda anda dengan lawak ini!!..

relaxkan minda anda dengan lawak ini!!..

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP --> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

salam sejaterah kepada semua pembaca-pembaci blog yang tidak seberapa ini,hehe…rasanya kalau asyik nak serius aje dengan tips/trick eloknya kurang sehat..tidak kah begitu?…hehe..sekali-sekala relaxkan minda dengan melayan lawak-lawak yang saya dapati dari pelbagai sumber ini….
LAWAK PERTAMA:
Pada suatu hari di Hospital Kota Bharu, Kelantan, seorang lelaki berusia lingkungan 70-an sedang menunggu untuk mendapatkan rawatan. Di sebelahnya duduk seorang lelaki muda juga dengan tujuan yang sama.

Lelaki muda menyapa, “Pok cik ni sakit gapo?”

“Kecing manih. Lamo doh,” jawab Pakcik tua tersebut.

Tiba-tiba kakitangan hospital kelihatan cemas dan mengusung masuk seorang pesakit yang tidak sedarkan diri. Pak cik tua tersebut bertanya orang muda di sebelahnya, “Tu bakpo pulok?”

“Kecemase (kecemasan),” jawab si pemuda itu.

“Oohh… rupanya kecing mase lebih teruk dari kecing manih,” balas pula Pakcik tua tu secara bersahaja bercampur sedikit perassan terkejut.

“??????!!!???!!,” (dalam hati) terkejut si pemuda sambil tersenyum.

#-sumber dari member melalui sms!..
 
LAWAK KE DUA:

Hadi sedang nazak dan hampir meninggal…Di sebelahnya Imah, isterinya sedang menemani Hadi…

Hadi : “Imah.. sebelum aku mati nanti.. aku ingin berpesan padamu..”

Isteri : “Iya, bang.. cakaplah..”

Hadi : “Aku mau kau kahwin dengan Harun…”

Isteri: “Isk abang nie.. kan Harun tu musuh ketat abang selama ini?! Apa abang rela menyerahkan saya kepadanya?” dengan terkejut isterinya bertanya.

Hadi: “Aku ingin dia menderita seperti yang aku alami 30 tahun“!!…

#sumber dari wall facebook member.
 
LAWAK KE TIGA:

Berkunjung Ke Rumah Orang Kaya…

Seorang pria (T) berkunjung ke rumah seorang jutawan yg sangat kaya raya.

Sambil menunggu sang tuan rmh, sang pembantu (P) menawarnya minum.

P : ” Tuan mau minum apa? “

T : ” Teh saja. “

P : ” Teh hijau, teh madu, teh ceylon, teh celup atau teh seduh? ”

T : ” Teh ceylon. ”

P : ” Yg hitam atau bening? ”

T : ” Bening, ”

P : ” Dengan susu, krim atau madu? ”

T : ” Dengan susu.”

P : ” Susu sapi, susu unta, susu kuda? ”

T : ” Susu sapi saja.”

P : ” Sapi dari Freezeland atau Afrika? ‘

T : ” Hmmmmm……Yg pertama saja. ”

P : ” Dengan gula atau tanpa gula? ”

T : ” Dengan gula.”

P : ” Gula pasir atau gula batu? ”

T : ” Gula pasir. ”

P : ” Gula tebu atau gula pemanis?”’

T : ” Arrrrrrrrrrgggggggghhhhhhhhhhhhhh… :wall: ..Berikan aku air mineral saja!”

P : ” Air mineral dingin atau biasa?”

T : ” Yg dingin.”’

P : ” Yg tawar atau yg rasa buah?”

T : ” Sudah lah aku tak jadi minum deh!”

#-sumber dari GROUP LAWAK SABAH.

hahahaha…amcam ada suka tak?.jangan lupa like facebook like ye dan share jika hendak..

p/s akan bersambung ke episod seterusnya..

Artikel Yang Mungkin Anda Minati

17 comments

  1. hahahah.. yg ke3 klaka.. 😛

  2. hahaha….ini lawak..hu2

  3. hahahaha…hiburan ptg…

  4. hahaha ni memang lawak,bro…ceria hari aku

  5. hahahak lawak yg 1st tuh..hehe

  6. ,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
    //__l_l_,\____\,__
    l_—\_l__l—[]lllllll[]
    _(o)_)__(o)_)–o-)_)___
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    السلام عليكم ورحمة الله و بركاته
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Jom Terjah entry terbaru ??
    tip tip cuci enjin kereta

    Maaf dah lama aku tak ziarah blog ko lahhh… Maaf lah yerrrr…

    ceria bila aku baca senyummmm tak sengaja beb….

  7. ,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
    //__l_l_,\____\,__
    l_—\_l__l—[]lllllll[]
    _(o)_)__(o)_)–o-)_)___
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    السلام عليكم ورحمة الله و بركاته
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Jom Terjah entry terbaru ??
    tip tip cuci enjin kereta

    Maaf dah lama aku tak ziarah blog ko lahhh… Maaf lah yerrrr…

    beb boleh mintak tolong tak camner nak buat Read more macam ko buat tu … pasal aku buat tak jadi lahhhh … Read more dia kat bawah entry aku lahhhh… puas buat hampir putus asa ni… boleh buat tutor tak nanti….

  8. sengal. ase nak hempuk je. hahaha

  9. bro afzai..lbih baek tukar template aje,nanti aku bagi linknya ye..template seo frienly lebih kurang mcm template yg bro guna skg juga..masaalah sprt yg bro ktakan tu berlaku pada data.post.body jadi,kemungkinan besar ada sgelintir kod yang bro terpadam…ataupun mungkin memang template bro x skg dgn read more jenis yang bro nak letak itu….

  10. wah3x…klakar gler…part one plg syok…

  11. hehehehe.. lawak2.. leh lepas tension nih.

  12. Salam Jo…

    Sis pernah baca lawak pertama tu… Dalam sebuah majalah… Hehe!~

    P/S : Jo, macam mana nak buat butang 'like' kat entry? Huhu!~

  13. Jo, takpe2…. Sis dah jmpe… Thanks ya for sharing the tips (^_____^)V

  14. hahaha..kelakar la lawak ni..”kece mase” hok aloh.hahahahahah
    Lawat ZouL disini: aku Punyer Lah!

  15. wahkahakahaka……!!!..gelak sampai lebam…..

  16. aku dah berjaya…. Thanks pada kamu… aku selak-selak blog ko jumpa pulak tutor pasal read more …. thanks yerrrr…..

  17. terima kasih bro buat entry lawak ni…hilang juga boring aku…hehe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *