Home > Berita > SEMAKAN ONLINE BANTUAN RAKYAT 1MALAYSIA 2.0

SEMAKAN ONLINE BANTUAN RAKYAT 1MALAYSIA 2.0

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP --> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

SEMAKAN ONLINE BANTUAN RAKYAT 1MALAYSIA 2.0  | SEMAK STATUS BR1M 2.0 ONLINE  | CARA SEMAK PERMOHONAN BR1M 2.0 | SEMAK MELALUI SMS BR1M 2.0  | Salam sejahtera semua.permohonan bantuan rakyat versi 2.0 sudah hampir tamat dan status permohonan boleh anda cek atau semak melalui hotline,melalui email atau tunggu sehingga pemberitahunan akan sampai ke rumah anda.

BR1M 2.0Bantua rakyat 1malaysia 2.0 seperti bantuan rakyat 1malaysia 1.0 dahulu dimana setiap pemohon akan mendapat bantuan tersebut secara berperingkat jadi kepada anda-anda yang telah membuat permohonan bantuan rakyat 1malaysia 2.0 pasti akan mendapat selewat-lewatnya hujung bulan februari 2013.

Dan untuk permohonan yang gagal ataupun tidak lulus anda boleh membuat rayuan ke mana-mana cawangan LHDN yang berdekatan dengan tempat tinggal anda atau boleh membuat rayuan secara online jika ada.di bawah ini adalah 3 cara menyemak status bantuan rakyat 1malaysia 2.o.

CARA SEMAK STATUS BR1M 2.0 (1) :Penerima akan diberitahu melalui pos sama ada layak atau pun tidak mendapat bantuan tersebut dan diberitahu tempat penyerahan baucer bantuan rakyat 1malaysia 2.0 tersebut.

CARA SEMAK STATUS BR1M 2.0 (2) : Pemohon boleh menyemak br1m 2.0 secara online dengan menghubungi talian hotline ini 1-800-222-500 dan Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN), 1-300-88-3010.talian akan dibuka mulai januari 2013.

CARA SEMAK STATUS BR1M 2.0 (3) : Pemohon boleh menyemak status permohonan tersebut dengan menghantar ke email ini  [email protected]

**Tahniah kepada yang layak dan kepada yang tidak layak sila cuba buat rayuan lagi..

**Jika ada sebarang kesulitan untuk menyemak atau telepon tidak diangkat tolong jangan tanya admin ok 😈 !.sebab itu diluar tanggunjawab admin.admin hanya memberi info sahaja menganai cara untuk menyemak status permohonan BR1M 2.0 anda.harap maklum..

UPDATE TERKINI.. Anda boleh menyemak permohonan anda di setiap cawangan LHDN yang berdekatan dengan anda selepas 10 haribulan februri 2013.dan jika permohonan gagal, anda boleh membuat permohonan rayuan dengan mendownload dan  isi borang yang disediakan.boleh semak sini  Download borang rayuan br1m 2.0

TERKINI:26 februari 2013- Permohonan rayuan akan dilanjut sehingga 15 mac 2013.

Sebarang perubahan akan admin updatekan kemudian..harap membantu..

Artikel Yang Mungkin Anda Minati

33 comments

  1. takde ke cara nak semak dengan sms?? kan mudah!

  2. sila umumkan bila,di mana kah br1m akan di agihkan………ramai yang ingin tahu,

  3. saya ada menghantar e-mel namun tidak ada balasan…

  4. cal2 xleh..asyik talian bz je…

  5. saya ingin macam mana nak dapat keputusan br1m tu blh hubungi saya di talian 0129174762

  6. Call = busy, email x balas2 … (_._ll)

  7. mcm mna nak semak melalui sms admin…

    • Semak guna sms xde..hanya melalui talian n emali je.. kerapkan menghantar email atau call pada lewat ptg kira2 jam 4-5 ptg..

  8. susah la nk kena tunggu surat,nk kena telefon.daftar online boleh.. kenapa nk tunggu status pemohonan macam zaman 70an pulak?? zaman sekarang dah canggih apeee…

  9. camna nak tau kita dapat ke x BRim? klu da tau tempat d mana??kompius la…klu nk bg bgi la… jgn menyusahkan pulak…hanya semata2 nk duit ni…

  10. negara kita kata sudah canggih maju tp masih guna cara kuno, lapok guna yg canggih secara SMS ker ONline ker kan cepat,pantas..klu bab2 nak [email protected] @##$ cepat pulak…sy syorkan guna SMS..

  11. salam..minta tolong pihak tuan check anak saya mohammad firdaus no ic>900924086179, bujang tetapi tidak dapat..

  12. paehal ssah sngt nk pat ni bg jer la brim 2 layak ker x dwet kitaowng gak 2….

  13. alah smue tu dt rakyat jgk,krjaan bg lps tu nnti di ambil blik

    • betol2………….mainan politik blako…….sbelom ni xde pn, dk mkn duit rakyat adolah……time2 nk ngundi ni, ado blako lah……..

  14. ahmad zamri bin mustaffa

    tolong semak br1m satu malaysia .sama ada saya layak atau tidak.tolong balas..

  15. mintak tlg check ic 840113085509

  16. Huh still waiting..xde pape berite pon…

    • rasanya diorang terampau bz..batter anda semua yang belum mendapat keputusan pergi terus ke pejabat LHDN yg berdekatan dengan anda…

  17. mcm mana nak cek status selain drpd call ??
    haritu dh call, ckp ujung bulan 2, skrg h nk masuk ujung bulan 3

  18. saya nak tanya kalo wakil yang ambilkan boleh ke

  19. mohd hayat helmiey

    ape cerita ni…siap g pjbt daerah buat br1m…tak dapat2 jugak….tak di tepati ni….macam ni la…tak dapat br1m mmang tak mngundi la tahun ni….lantak laaaa….870902115085

  20. JANJI DICAPATI….

  21. saya hairan nak wat semakkan pon guna kata laluan juga ke utk kemaskini

  22. siti rohaya bt abdul mutalip

    kenapa sya punya permohonan brim online akan keluar anada tidak layak memohon brim kerana gaji melebihi 4k sedangkan sya telah pun berpencen dan pendapatan sya skrg hya lah 1700.00.thn lepas pun sya x dpt.mane hak sya

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *