Home > Berita > SINAR HARIAN AKAN BAKAL DISAMAN??

SINAR HARIAN AKAN BAKAL DISAMAN??

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP --> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

gadis seksiSINAR HARIAN AKAN BAKAL DISAMAN??-Hah! Ini apa hal pulak ni? Kenapa pulak ada orang nak saman akhbar Sinar Harian tu? Apa salah yang diorang dah buat sebenarnya? Ahah! Ini kisahnya.

Sebelum ini, dah banyak kali dah akhbar Sinar Harian tu dikantoikan oleh puak – puak Pakatan Haramjadah kerana tersalah membuat laporan secara terang – terangan.

Tapi, sampai ke hari ini masih tidak ada pihak yang berani ambik tindakan terhadap akhbar tersebut. Persoalannya, kenapa diorang tak buat macam tu?

Kenapa mereka hanya menumpukan perhatian terhadap Utusan untuk dikenakan sebarang tindakan? Kenapa dengan akhbar lain diorang tak saman?

Sama macam isu berkaitan dengan LGBT, sokongan terhadap keselamatan Israel dan sebagainya. Akhbar Sinar Harian tu pun buat laporan yang sama.

Jadi, sekarang ni, kita tanya semula puak – puak Pakatan Haramjadah ni. Kalau betul la Majlis Syura tak sebut lansung pasal hal ini, kenapa diorang tak ambik tindakan?

  BESUT: Setiausaha Majlis Syura Ulama’ PAS, Ustaz Nik Muhammad Zawawi Nik Salleh menafikan laporan akbar Sinar Harian 20 Februali lalu yang memetik beliau sebagai berkata ‘ramai calon PAS digugurkan’ pada Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13) nanti .
paskelantan
    Menurut Zawawi, beliau tidak pernah mengeluarkan kenyataan sebegitu kepada akhbar bahasa Melayu itu dan beranggapan kenyataan beliau telah disalah petik oleh akhbar itu.

    “Saya menafikan ramai calon PAS digugurkan bertanding pada pilihan raya (PRU13) kali ini. Saya ulangi tidak timbul sama sekali ramai calon PAS digugurkan kerana mereka (calon) telah menepati syarat di peringkat kawasan lagi.

    “Cuma laporan akhbar Sinar Harian itu…saya hendak menafikan sama sekali dan saya tidak pernah sebut istilah sebegitu (ramai calon PAS digugurkan),” katranya.

    Beliau berkata demikian selepas merasmikan program Himpunan Semarak Hijau ke Putrajaya Muslimat PAS Terengganu dengan tema “Satu Misi, Satu Energi, Satu Hati” di Dewan Haji Salleh, Kampung Alor Lintah, Besut, hari ini.

    Sinar Harian pada 20 Februari lalu meletakkan tajuk ‘Ramai calon PAS Gugur’ di muka hadapan akhbar itu.

Setakat berani nak saman Utusan je buat apa? Nampak sangat la agenda diorang sekadar nak memburuk – burukkan media yang cukup mesra dengan rakyat untuk menutup kebenaran dari didedahkan. Itu je tujuan diorang. Bukannya ada tujuan lain!!..sumber-http://semuthitam80.blogspot.com

Carian ke artikel ini

Artikel Yang Mungkin Anda Minati

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *