Home > Berita > TERKINI!! BUKTI MH370 BERADA DI KANDAHAR

TERKINI!! BUKTI MH370 BERADA DI KANDAHAR

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP --> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

TERKINI!! BUKTI MH370 BERADA DI KANDAHAR,BERITA MH370, DIMANA MH370, ISU MH370, KEHILANGAN MH370, KEHILANGAN MH370-CIA TAHU HAL YANG SEBENARNYA?, MH370 DICULIK, MH370 DIJUMPAI, MH370 HILANG, MH370 MENDARAT, PENCARIAN MH370, PERSEMBUNYIAN MH370, PUCA KEHILANGAN MH370, SEBAB MH370 HILANG, TERKINI MH370-TEHERAN 10 April – Sebuah akhbar Rusia tampil dengan teori mendakwa pesawat berkenaan dirampas dan disembunyikan di wilayah Kandahar, Afghanistan berhampiran sempadan Pakistan.

pesawat mh370

Akhbar Moskovsky Komsomolets yang memetik sumber agensi perisikan Rusia turut melaporkan bahawa kedua-dua juruterbang pesawat berkenaan tidak bersalah dalam insiden tersebut.

“Pesawat MH370 yang membawa seramai 239 penumpang bersama anak kapal dirampas. Kedua-dua juruterbang itu tidak bersalah, pesawat itu dirampas oleh beberapa pengganas yang tidak diketahui.

“Kami tahu nama pengganas yang memberi arahan kepada juruterbang adalah ‘Hitch’. Pesawat itu berada di Afghanistan, tidak jauh dari Kandahar berhampiran sempadan Pakistan,”lapor akhbar itu yang mempunyai edaran kira-kira 1.1 juta. Menurut laporan akhbar itu, pesawat itu berada di sebuah jalan raya berhampiran kawasan pergunungan dan sayap kapal terbang itu patah.

“Mungkin pesawat itu mendarat dalam keadaan tidak lancar, namun semua penumpang dalam kapal terbang itu selamat, mereka hidup tanpa makanan,”katanya.

Bagaimanapun, sumber atau agensi perisikan dalam laporan itu tidak dinamakan.Malah, dakwaan akhbar itu juga tidak dilaporkan dalam mana-mana media arus perdana di Amerika Syarikat (AS) dan seluruh dunia.Akhbar itu turut melaporkan, beberapa pakar dalam pesawat itu telah dibawa ke sebuah tempat persembunyian di Pakistan.

“Seramai 20 pakar Asia ditahan. Malah, terdapat seorang rakyat Jepun dalam kalangan mereka,”katanya yang mungkin merujuk kepada pekerja Freescale Semiconductor.

Pihak berkuasa Malaysia berkata, pesawat MH370 berakhir di tengah-tengah Lautan Hindi dan operasi pencarian untuk mengesan serpihan kapal terbang itu sedang dijalankan.

Pada 16 Mac lalu, akhbar The Independent turut melaporkan beberapa khabar angin bahawa pesawat tersebut telah terbang ke ‘sebuah kawasan yang dikawal oleh Taliban’, kira-kira seminggu selepas MH370 hilang.

“Pesawat MH370 yang hilang itu mungkin diterbangkan secara sengaja melepasi radar ke kubu kuat Taliban di sempadan Afghanistan, isu ini mungkin wujud berikutan pihak berkuasa berkata, mesej terakhir yang diterima dari kokpit selepas sistem transponder pesawat itu dimatikan.

“Namun, dakwaan ini dibuat sebelum pihak berkuasa Malaysia mengumumkan MH370 hilang di suatu tempat di Lautan Hindi,”katanya.Pihak berkuasa Australia sedang mengetuai operasi mencari dan menyelamat (SAR) di pesisir pantai Perth yang terletak di barat negara itu.sumber-http://www.utusan.com.my/utusan/Dalam_Negeri/20140411/dn_08/Akhbar-Rusia-dakwa-MH370-kini-di-Kandahar#ixzz2zh60HPNZ

Artikel Yang Mungkin Anda Minati

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *