Home > Berita > tips supaya blog cepat dibuka pada hpon

tips supaya blog cepat dibuka pada hpon

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP --> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

penggunaan internet pada hpon dizaman sekarang memang cukup popular ti tambahkan lagi dengan kemudahan internet yg berpackage iaitu daily broadband serendah rm 5 perday oleh line2 operator spt celcom,digi,maxis dan umobile..spt sy sendiri,sy menggunakan hpon untuk melayari internet bila berada diluar rumah..dan sy juga melawati blog2 member dengan hpon serta tempat mencari info juga tempat baca newspaper..sy rasa majority korang diluar sanapun juga menggunakan hpon untuk semua itukan?hehe..
jadi untuk pengetauhan korang..tahu tak yg pembaca2 blog kamu itu adalah mungkin majoritynya pembaca2 yg dengan menggunakan hpon..soo..mustahil mereka akan membomarkkan alamat blog korang tu kalo blog kamu itu mengambil masa yg lambat untuk dibuka ataupun di loading..betul tak?..ok..kalo korang tak caya..cuba korang bayangkan kalo korang ini adalah pembaca blog sy..dan blog sy ini plak mengambil masa paling cepat 2 ke 3 minit…hehe..korang suka tak?..tentu tidak..
oleh itu sy kongsikan pada korang semua satu tips mcmna nak lajukan loading blog kita melalui hpon…
1.login ke blogger
2.masuk ke design>edit HTML>klik expan template dan cari code ini    
kalo nak cepat..just klik ctrl+F…kalo dah jumpa copy code dibawah ini dan pastekan di bawah code yg korang cari itu tadi

seterusnya save template….ingat!..sebelum buat pa-pe disarankan supaya backup dulu template untuk keselematan jika sesuatu error berlaku…

Artikel Yang Mungkin Anda Minati

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *