Home > Berita > trik untuk melajukan internet

trik untuk melajukan internet

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP --> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

eloo…sebelumni sy telah pun berkongsikan satu cara untuk melaju kan broadband.tapi tu hanya tuk bband jer.lau korang guna line selain dari bband?cmna?hehehe..so..tu sebab sy kongsikan satu lagi trik untuk melaju kan internet pada korang.ni untuk setiap line internet..heheh.cara nye camni

* Klik kanan pada My computer

* Pilih Properties

* Lalu ke HARDWARE tab->Device manager

* Pilih Ports ->Communication Port(double click on it and Open)

* Lalu

Ke Port Setting dan buat beberapa perubahan:

* Pada “Bits per second” ganti menjadi 128000

* dan “Flow control” option ganti menjadi Hardware

* Apply dan lihat hasilnya. 

Artikel Yang Mungkin Anda Minati

One comment

  1. windows 7 mcm mana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *