Home > Berita > (VIDEO) Arab Saudi Berjaya Pintas Peluru Berpandu Yang Diarahkan Ke Makkah

(VIDEO) Arab Saudi Berjaya Pintas Peluru Berpandu Yang Diarahkan Ke Makkah

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP --> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

RIYADH: Tentera gabungan Arab Saudi semalam telah berjaya memintas dan memusnahkan peluru berpandu balistik yang dipercayai telah dilancarkan oleh  pemberontak Houthi ke arah kota suci Makah.

Memetik laporan Saudi Press Agency, , peluru berpandu berkenaan telah berjaya dipintas kira-kira 65 kilometer dari Makkah dimana ia telah ditembak dari daerah Saada, yang terletak hanya di seberang Arab Saudi.

Susulan dengan itu, pihak tentera Arab Saudi terus melancarkan peluru berpandu Patriot bagi memintas tembakan dari pemberontak berkenaan.

“Pemberontak Houthi melancarkan peluru berpandu ke arah kawasan Makkah pada petang Khamis dari wilayah Saada iaitu kubu kuat yang terletak dari seberang sempadan.”


“Sistem pertahanan udara berjaya memintas dan memusnahkannya kira-kira 65 kilometer dari Makkah dan tiada kerosakan terhadap kota suci itu,” kata tentera gabungan dalam satu kenyataan.

Pemberontak Houthi mengaku telah melancarkan sebuah peluru berpandu dengan menyasarkan lapangan antarabangsa Jeddah. – Siakapkeli.my

sumber

Artikel Yang Mungkin Anda Minati

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *