Home > Berita > (Video) Sangat Menyentuh Hati, Buruk Gagak Yang ‘Baik Hati’ Ini Kongsi Makanan Dengan Seekor Tikus

(Video) Sangat Menyentuh Hati, Buruk Gagak Yang ‘Baik Hati’ Ini Kongsi Makanan Dengan Seekor Tikus

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP --> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

23 Feb – Sudah menjadi lumrah manusia di muka bumi ini untuk berkongsi sesama manusia ataupun haiwan dari segi segala keperluan termasuklah makanan dan juga harta benda.

Mungkin sudah menjadi kebiasaan jika kita melihat manusia berkongsi makanna dengan manusia dan juga sudah menjadi kebiasaan kita melihat manusia memberi makanan kepada haiwan.

Namun, ada sebuah video yang tular di laman sosial facebook, apabila berlaku sebuah kejadian yang mungkin jarang sekali berlaku di sekeliling kita.

Sebuah video yang berdurasi selama seminit lebih yang dikongsi oleh Tricia Nicholls di akaun Facebooknya memaparkan seekor burung gagak yang sedang memakan sebiji roti dan didatangi seekor tikus yang kelihatan takut-takut berani nak mendekati burung tersebut.

Menurut video yang menakjubkan itu, tikus itu dua tiga mundar-mandir dihadapan burung yang sedang menikmati makanannya itu.

Selepas burung gagak perasan kehadiran tikus tersebut, dia menggigit secebis dari makanan tersebut dan meletakkan sedikit makanan itu berdekatan dengan tikus tersebut.

Kejadian sebegini mungkin pernah berlaku, tetapi sangat jarang melihat haiwan berkelakuan dan berhati perut seperti manusia.

Semoga video ini menjadi tauladan kepada kita semua.

Siakapkeli.my

Artikel Yang Mungkin Anda Minati

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *