Home > Berita > Wanita Ini Kongsi 6 Langkah Mudah Lock Application Pada Phone Anda, Khas Bagi Pengguna Iphone

Wanita Ini Kongsi 6 Langkah Mudah Lock Application Pada Phone Anda, Khas Bagi Pengguna Iphone

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP --> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Cuba bayangkan situasi di mana kita bagi fon dekat orang konon untuk pinjam sekejap tapi tanpa pengetahuan kita selamba je dia tengok gallery dan baca semua whatsapp. Tak hormat privacy orang lain langsung. Mesti kita ada jenis kawan macam nie kan, geram tapi nak marah tak boleh.

Jadi perkongsian kali ini, melalui facebook Nur Sakeena Razif, penulis akan kongsikan cara bagaimana dia lock application yang dipilih pada phone tapi khas hanya untuk pengguna iphone je. Step dia mudah, tak perlu download pon, semua dah tersedia dalam phone anda cuma masih ramai yang belum tahu.

Jom follow langkah-langkah mudah di bawah nie. Lepas dah lock, anda tak perlu risau lagi kalau nak bagi rakan pinjam fon, semua maklumat dah dikunci dengan selamat.

Sebab ada yang suruh Keena share cara lock application (single app) untuk iphone user, so ni dia.

Member yg konon pinjam fon nak tengok utube tapi suka pecah masuk gallery atau fb korang, boleh guna ni untuk membatalkan niat mereka.

Keena guna sebab anak. Bila dia layan baby shark, jari dia macam shark jugak. Tekan sana sini & exit application. Kalau dah berkali-kali, kita pun penat nak hadap.

Dah boleh lock application, senang kerja. (semua apps boleh, bukan utube je.)

#share #tipsdarirojakinspirasi


1. Mula-mula pergi setting & Go to General.


2. Click Accessibility

3. Scroll bawah sekali, click ‘Guided Access’

4. Enable @ green button GUIDED ACCESS. Yang bawah sekali ACCESSIBILITY SHORTCUT pun enable jugak. Nak aktif yang ni, sekali je. Tak perlu banyak kali. Bila dah enable guided access ni, korang boleh masuk mana2 apps dengan hanya klik ‘home button’ 3x sahaja.

5. Lepas tu set passcode korang. Kalau nak exit apps, dia suruh masukkan passcode.
Nak exit, klik HOME BUTTON 3x dan masukkan PASSCODE.


6. Guna touch id pun boleh untuk 5s & keatas. Lepas tu, terus pergi ke application yang kawan/anak korang nak tengok, contoh utube. Lepas masuk app, tekan HOME BUTTON 3x. Nanti dia keluar ‘guide access started’. Lepas tu bagi la member/anak korang layan utube tanpa risau dorang boleh buat benda lain.

Kalau masih belum faham, penulis kongsikan video yang Keena sediakan ini. Moga membantu anda di luar sana. Selamat mencuba !

Artikel Yang Mungkin Anda Minati

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *